KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Umut Kervanı'ndan 229 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılı Kasım ayında 229 aileye 327 bin 149 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği ayrıca Filistin için 625 bin 905 TL nakdi yardımda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı`ndan 229 aileye yardım
03 ARALIK 2024 SALI 16:20
5
2306
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran ve ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevi gören Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül,

“Kasım ayında; 135 aileye 78 bin 729 TL tutarında gıda yardımı, 16 aileye 14 bin 400 TL tutarında kırmızı et yardımı, 31 aileye 69 bin 675 TL nakit (para) yardımı, 7 aileye 46 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 40 aileye 117 bin 645 TL değerinde giyim yardımı olmak üzere toplam 229 aileye 327 bin 149 TL yardımda bulunduk. Yine Filistin (Gazze'ye) 625 bin 905 TL yardımda bulunduk. Genel toplamda ise 953 bin 54 TL ayni ve nakdi olmak üzere yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

BİR HAYRA VESİLE OLAN ONU İŞLEYEN GİBİDİR

Yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Gönül,

“Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayında çalışmalarımızı sürdürerek ihtiyaç sahibi aileler için gayret gösterdik. Bu minvalde kırmızı et, ev eşyası, gıda, giyim, nakit para, olmak üzere canhıraş bir şekilde üye ve gönüllerimiz ile beraber bu yardımlarımızı toplayarak başta Gazze olmak üzere Bingöl'de ikamet eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimize umut olmaya çalıştık. Gazze'yi gündemde düşürmemek adına elimizden geldikçe paylaşımlarımızı yapıp birebir ziyaretlerde veya sosyal medya aracılığı ile bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Rabbimiz başta Gazze almak üzere tüm mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizi de onlara hizmetkar eylesin. Nihayetinde ilimize ikamet eden kardeşlerimiz için de havaların soğumasıyla beraber yakacak odun hediye ettik. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Yüce Allah Bakara Suresi 3.Ayette ‘Ki onlar Gayba iman eder, namazı dosdoğru kılar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden harcarlar' diye buyurmaktadır. Bağışlarınız ile bizlere destek olun ve bu kardeşlerimizin duasına hep beraber ortak olalım. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘Bir hayra vesile olan onu işleyen gibidir' diye buyuruyor Gelin hep beraber Umut Kervanı'na ve ihtiyaç sahibi ailelere Umut olalım. Buradan tüm hayırsever üye ve gönüllü kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı Umut Kervanı adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BİZE ULAŞIN

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.07.2026
23:45
DEVLET DESTEĞİYLE KURDUĞU BESİ ÇİFTLİĞİNDE TAM KAPASİTE ÜRETİM YAPIYOR
DEVLET DESTEĞİYLE KURDUĞU BESİ ÇİFTLİĞİNDE TAM KAPASİTE ÜRETİM YAPIYOR
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
BİNGÖL`DE ÇIKAN YANGIN SAMAN BALYALARINA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ
BİNGÖL'DE ÇIKAN YANGIN SAMAN BALYALARINA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın