KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Bingöl Umut Kervanı'ndan 388 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Ağustos ayında 388 aileye 249 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı`ndan 388 aileye yardım
05 EYLÜL 2023 SALI 18:15
2
1101
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “Ağustos ayında; 99 aileye 49 bin 284 TL değerinde gıda yardımı, 45 aileye 35 bin 160 TL değerinde kırımızı et yardımı, 214 aileye 130 bin 441 TL değerinde kırtasiye yardımı, 3 aileye 9 bin TL değerinde ev eşyası takımı, 1 aileye 2 bin 800 TL değerinde koltuk yardımı, 7 aileye 13 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 19 aileye 21 bin 100 TL değerinde nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 388 aileye 249 bin TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

AÇLIĞIN MEVSİMİ OLMUYOR

Hayır kervanına destek talebinde bulunan Yıldırım, “Hayırlara köprü olan Bingöl Umut Kervanı Derneği; Şartların ağırlığına rağmen en zor durumlarda dahi yoksul kardeşlerimizin dertlerine eldeki imkanlar dahilinde derman olma gayretindedir. Umut Kervanı, duyarlı ve yardımsever halkımızın yoksul ve fakire açılan kapısıdır. Bizler yetkili ve çalışanlar olarak, sizin adınıza koşuşturuyor, yoksul ve kimsesizlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Hayırlı işlerin manisi (engeli) çok olma kaidesini bozan Bingöl Umut Kervanı Derneği; hayırlı işlerde acele etmeyi ve hayırda sürekli koşturmayı kendine ödev ad etmiştir. Malum olduğu üzere imtihan dünyasındayız. Herkesin farklı bir hayat hikayesi var. Umut Kervanı Derneği olarak bizler de bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hikayelerini dinleyerek dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Mevsimlere göre ihtiyaçlar farklılık arz etse de, açlığın mevsimi olmuyor. Yapılan bağışlar ile ihtiyaç sahibi olan aileler, siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde sevinmekte ve sizler sayesinde bizler de bu sevince ortak olmaktayız. Bizler dinimizin emri gereğince nerede bir ihtiyaç sahibi aile varsa ona yardım etmek zorundayız. Bu kadim gelenek ilk insanın yaratılışından kıyamete kadar bu şekilde devam etmektedir. İnsanlığın gereğidir ki fakir ve muhtaç kim olursa olsun elinden tutup sıkıntısını gidermek gerekir. Umut Kervanı olarak bizler de bu duygularla hareket edip elimizden geldikçe varlıklı kardeşlerimizden yardımları alıp fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaktayız” diye konuştu.

KIRTASİYE PAKETİ 500 TL

Kırtasiye yardımlarının devam ettiğini kaydeden Yıldırım, “2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun açılacak olmasından dolayı Ağustos Ayında Kırtasiye yardımının dağıtımına başladık. Kırtasiye paketi ücreti 500 TL'dir. Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Cenabı Allah Bakara Suresi 215. ayetinde şöyle buyuruyor: ‘' Rasûlüm! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Sevap kazanmak için harcayacağınız şeyleri öncelikle ananıza, babanıza, akrabanıza, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara verin. İyilik olarak her ne yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir..” diye buyuruyor. Bizler de Rabbimizin bu emriyle faaliyetlerimizi yapmaya gayret ediyor, Siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Yıldırım, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın