KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı

Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.

Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
15 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA 20:00
4
2409
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi ‘Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü' bünyesinde Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarda çoğunluğu ata tohumu olarak adlandırılan yerli tohumlardan yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz gibi birçok sebzenin fide satışları 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü başladı.

Fidelerin Üretiminde Çoğunlukla Yerli Tohum Kullanıldı

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Hakan Ürüşan, Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin üretiminde çoğunlukla ‘Ata tohumu' olarak bilinen yerli tohumun kullanıldığını ifade etti.

Bingöl için sebze ve meyve fidelerin dikim zamanının geldiğini ifade eden Ürüşan, şu açıklamalarda bulundu;

“Yaklaşık bir ay önce fideleri yetiştirmek için ilk çalışmayı başlatmıştık. Fidelerimiz, şu an ekime hazır haldeler. Farklı türlerdeki 50 bine yakın fidemiz var. Çiftçilerimiz fideleri temin edilebilmek için uygulama bahçemize başvurabilirler. Viol (çok gözlü yetiştirme kabı) tüpler içerisine yetiştirdiğimiz fideler, çıplak köklü fidelere oranla hem verim açısından hem de tutma açısından daha yüksektir. Seramızda bu yıl, Guldar domatesi, Bursa domatesi, salkım domates, pembe domates, çeri domates, Elâzığ yerli dolmalık beyaz biber, Keban acı dolma biber, Arnavut biber kırmızı kapya biber, çarliston biber, tatlı sivri biber, acı kıl biber, turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz, kavun fideleri bulunmaktadır. Fidelerimizin tanesi 3 ₺ den çilek fidesi ise 10 ₺ den satılmaktadır. İlgi duyan vatandaşlarımızı Çapakçur Vadisi'nde yer alan seralarımıza bekliyoruz”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109600)
18 Mayıs 2024 Cumartesi 22:55
Parayla satmak nedir koca üniversite 50-100 bin fide yetiştirip ücretsiz dağıtım yapamıyor mu yazık
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın