KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bingöl üniversitesi hazır

Üniversite inşaatını gezen Vali Avuç, Milletvekili Coşkun, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Girgin ve beraberindekiler, sıralarda oturarak binanın hazır halde olduğunu gösterdiler.

Bingöl üniversitesi hazır
07 EYLÜL 2007 CUMA 10:14
0
2122
0
AA aa
Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Milletvekili Yusuf Coşkun, yapımı devam eden ve yüzde 90'ı tamamlanan Bingöl Üniversitesi inşaatında incelemelerde bulunup, firma yetkililerinden bilgi aldılar.
Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aydın Girgin ve okul idarecilerinin katıldığı incelemelerde inşaat alanı ve dersliklerdeki çalışmaları yerinde gören Avuç ve Coşkun, inşaatın kısa sürede tamamlanacağını söylediler.
Üniversitenin eğitime açılabilmesi için gerekli olan fiziki yapının tamamlanması gerektiğini aktaran Avuç ve Coşkun, ödenek sıkıntısının da giderilmesi hususunda girişimlerin devam ettiğini kaydettiler.
Binanın fiziki yapısının yüzde 90 civarındaki kısmının tamamlandığını, ödenek gelmesiyle birlikte kalan eksikliklerin de giderilerek eğitime hazır hale getirileceğini ifade eden Vali Avuç, binanın depreme dayanıklı olduğunu da belirtti.
Bingöl'ün, fiziki yapı bakımında diğer illere oranla daha şanslı olduğuna dikkat çeken Avuç: “Bu seviyeye getirilmiş bir binanın Bingöl için büyük bir kazanç olduğunu söylemek istiyorum. Fiziki olarak binamız hazır. Bu yıl Meslek Yüksekokulumuz buraya taşınacak. 9 anfi hazır halde. Sıralar masalar kullanılacak durumda. Katdedilen mesafeyi görünce mutlu oluyorum. Bingöl, Üniversite açısından çok şanslı bir il. Ayrıca bin öğrenci kapasiteli yurdumuz hazır. Artık iş üniversitenin açılmasına kaldı. Bingöl'ün en büyük fabrikasının Bingöl üniversite olduğunu söylemek istiyorum. Üniversitemiz Bingöl'e hayırlı olsun” dedi.
Üniversite kararının ardından çalışmaların hızlandırıldığını belirten Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ise, eksiklerin yerinde görülmesi için inşaat alanına geldiklerini söyledi.
Çalışmaların istenilen düzeyde devam ettiğini dile getiren Coşkun: “Bingöl Milletvekilleri olarak bundan sonra üniversitemizin açılması ve eğitime başlaması için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Kısa bir süre içerisinde başta Sayın Valimiz ile birlikte bir heyetle Elazığ Üniversitesi Rektörünü ziyaret edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Üniversite binasını gezen Vali Avuç, Milletvekili Coşkun, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aydın Girgin ve beraberindekiler sıralarda oturarak binanın hazır halde olduğunu gösterdiler.
Elektrik, İnternet, Granit döşemelerin tamamlandığını söyleyen inşaat firması yetkilileri, sadece parke taşlarının döşeme işlerinin kaldığını söylediler. 2007–2008 Eğitim-Öğretim döneminde Bingöl Meslek Yüksekokulunun yeni binada eğitim göreceklerini söyleyen Prof. Dr. Girgin, 2008 yılında üniversiteye öğrenci alımı yapacaklarını söyledi.
Girgin: “Arsa işlemleri tamamlandı, binamız fiziki yapı olarak hazır. Eğitim-Öğretim kadromuzu kurup üniversitemizi açacağız.  Üniversite sınavı dahilinde 3 branşta öğrenci alımı yapılacak. Bingöl Üniversitesi bünyesinde Ziraat, Fen-Edebiyat, İktisadi Bilimler Fakülteleri ve Sağlık Meslek Yüksekokulu açılacak. Şuan da Elazığ Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek okulumuz da var” dedi.
5 bin dönüm üzerine kurulan ve 30 bin metrekare kapalı alana sahip, 3 katlı, 5 bloktan oluşan Bingöl Üniversite binasının, 3 bin 500 öğrenci kapasiteli olduğu öğrenildi.
 

BingolOnline / Bingöl Kent Haber



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın