KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Bingöl üniversitesi ile madrid üniversitesi arasında işbirliği

Bingöl Üniversitesi (BÜ) ile Madrid Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim görevlisi Erasmus Değişim Programı çerçevesinde karşılıklı protokol imzalandı.

Bingöl üniversitesi ile madrid üniversitesi arasında işbirliği
28 EKİM 2011 CUMA 20:37
0
4297
1
AA aa

İspanya'nın Madrid kentindeki Universidad Compultense de Madrid Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Direktörü Prof. Dr. Joelle Ana Bergere Dezaphi, iki Üniversite arasındaki işbirliği protokolü imzalamak için Bingöl'e geldi. BÜ'de çeşitli temaslarda bulunan Prof. Dr. Dezaphi ile BÜ Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kubilay Akman, iki Üniversite arasında öğrenci ve öğretim görevlisi değişimini öngören protokolü imzaladı.

BÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni de ziyaret ederek, fakülte yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunan Prof. Dr. Dezaphi, karşılıklı öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programının ötesinde, uluslararası araştırma takımlarına BÜ'nün de dahil edilmesi, ortak projeler yürütülmesi ve ortak veri paylaşımında bulunulmasını da istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Dezaphi, kendi üniversitelerinin, Türkiye ve komşuları ile akademik işbirliği ağı kurmak istediklerini ve Bingöl Üniversitesi'nin bu Ağın tam ortasında yer aldığını vurguladı. Çalışmalarının merkezinde siyaset bilimi ve sosyolojik konular olacağını, kamu yönetimi, iktisat, işletme ve tarih bölümündeki öğretim görevlileriyle de beraber çalışmak istediklerini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi'ni görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Dezaphi, yeni olmasına rağmen Bingöl Üniversitesi'nin, akademik ve fiziki gelişiminin Avrupa Standartlarında olduğunu dile getirdi.

Erasmus Programı Nedir?

Erasmus programı, Avrupa'daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus programı, yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci hem de akademisyen olarak bulunmuş olmasından dolayı, Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus'tan (1469–1536) almıştır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Unal (@Misafir_6776)
30 Ekim 2011 Pazar 01:31
Böyle bir protokolün imzalanması hem yerli halk hemde bingölde öğrenim gören öğrenci ve öğretim görevlileri için son derece güzel gelişmedir.Tebrik ediyorum hemşerilerimi.Eğitim eğitim eğitim.İstanbuldan sevgiler.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın