KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Bingöl üniversitesi pkk ve israil'i kınadı

Bingöl Üniversitesi Senatosu, Mavi Marmara gemisine saldırıda bulunan terör devleti İsrail'i ve İskenderun İlçesi Deniz Üs Komutanlığına bağlı İkmal Birliğinde nöbet değişimi sırasında PKK terör örgütünün yaptığı saldırıyı kınadı.

Bingöl üniversitesi pkk ve israil`i kınadı
09 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:05
0
1842
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversite senatosunun aldığı karar açıklandı. Prof.Dr. Gıyasettin Baydaş Başkanlığında yapılan toplantı sonucunda çıkan senato kararında, İsrail'in Mavi Marmara Gemisine yaptığı saldırı ile PKK terör örgütünün Hatay İskenderun'da yaptığı saldırıların eş zamanlı olmasının manidar olduğuna dikkat çekildi.
YAPILAN SALDIRI TERÖRİZMDEN İBARETTİR
İsrail'in Uluslar arası sularda Mavi Marmara adlı yardım gemisine yaptığı kanlı saldırın kabul edilemez olduğunu belirten Üniversite Senatosu, Beyaz bayrak taşıyan ve sadece yardım malzemesi taşıyan bir filoya yapılan kanlı baskının terörizmden ibaret olduğuna dikkat çekildi. Senato üyeleri, “Bilindiği üzere, tüm dünyanın gözü önünde İsrail Devleti tarafından uygulanan insani trajedi karşısında, Uluslar arası gönüllüler tarafından düzenlenen “ Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası çerçevesinde Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan, Türk Bayrağı ve Beyaz Bayrak bulunduran Mavi Marmara gemisinin öncülüğündeki 6 gemilik filoya uluslar arası sularda İsrail Devleti tarafından yapılan menfur ve planlı saldırı kabul edilemez” denildi.

HAKSIZ VE ORANTISIZ BİR SALDIRI YAPILMIŞTIR
Yardım gönüllülerine yapılan saldırının hukuksuz ve orantısız olduğunu savunan senato üyeleri, “Beyaz Bayrak” taşıyan ve farklı ülkelerden oluşan barış gönüllülerine “haksız, hukuksuz, orantısız” bir saldırı gerçekleştirildiğinin altını çizdiler. İsrail'in düzenlediği saldırının tüm insanlığa yapılan bir hakaret olduğunu belirten senato üyeleri, İsrail'i küresel değer ve hukuka aykırı olan saldırgan tutumlardan bir an önce vazgeçmeye davet ettiklerini ifade ettiler. Senato, “ Uluslar arası Cenevre Sözleşmesine göre “insani yardımların ambargo konusu yapılamayacağı ve savaş bölgelerine dahi insani yardım götürülmesine izin vermenin ve yardım konvoylarının askeri hedef haline getirilmemesinin tüm imza atan ülkelerin uyması gereken hukuki bir zorunluluk” olduğu uluslar arası kabul görmüş bir uygulama iken, yapılan saldırı tüm insanlığa yapılmış bir hakarettir. Aylar öncesinden insani yardım taşıdığını beyan eden, ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım götüren gemilere İsrail Devletinin uluslar arası sularda askeri müdahalede bulunması karşısında diğer devletlerin ilk tepkileri oldukça manidardır. Bingöl Üniversitesi Senatosu olarak; dini, dili, ırkı ne olursa olsun İnsani Yardıma muhtaç insanlara yardımların hangi gerekçe ile olursa olsun engellenmesini filo ve yardım konvoylarına saldırılmasını şiddetle kınıyor, başta insan hakları evrensel beyannamesi olmak üzere, İsrail Devletini küresel değer ve hukuka aykırı olan bu saldırılarda ve saldırgan tutumlardan bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz”

İSKENDERUN SALDIRISI ZAMAN İTİBARİYLE MANİDARDIR
Senato üyelerinin bir diğer önemli gündem maddelerinden biri olan İskenderun saldırıydı. Yardım gemisi ve İskenderun saldırısının eş zamanlı olduğuna dikkat çeken senato, bunun tesadüften öte manidar olduğunu kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Hatay'ın İskenderun İlçesi Deniz Üs Komutanlığına bağlı İkmal Birliğinde nöbet değişimi sırasında ve eş zamanlı olarak, İsrail Devletinin Uluslar arası Sularda İnsani Yardım yükü olan Mavi Marmara adlı gemimize saldırdığı anda, terör saldırısına uğrayan Şanlı Ordumuza mensup yedi askerimizin şehit olduğu ve altı askerimizin de yaralandığını teessürle öğrendik. Bu saldırı ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu zaman dilimize de yapılan bu menfur saldırının ülkemizde oluşmuş kardeşlik iklimini zehirlemekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyeceği aşikârdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada arabulucu fonksiyonunu tam icra ettiği, yurt içinde demokratik açılımı uygulamaya koyduğu sırada, Şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize yapılan vahşi ve kalleşçe saldırılar ülkemizin birliğini beraberliğini ve kardeşliğini bozamayacaktır. Bingöl Üniversitesi Senatosu olarak;  yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, başta TSK olmak üzere, Halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

 

                          
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın