KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı

Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.

Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
21 AĞUSTOS 2026 CUMA 21:06
12
2178
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi, çevre yönetimi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına önemli bir kurumsal başarı daha ekledi. Üniversite, çevre mevzuatı kapsamında çevre yönetimi hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli şartları yerine getirerek Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi almaya hak kazandı.

Bu belgeyle birlikte Bingöl Üniversitesi, Türkiye'de söz konusu yeterlik belgesine sahip tek devlet üniversitesi oldu.

Çevre yönetiminde kurumsal yetkinlik

Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi, ilgili mevzuat kapsamında çevre yönetimi hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli teknik, idari ve kurumsal şartları karşılayan kurumlara veriliyor.

Bingöl Üniversitesi'nin belgeyi almaya hak kazanması, üniversitenin çevre mevzuatına uyum, sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi alanlarında yürüttüğü çalışmalar açısından önemli bir kurumsal kazanım olarak değerlendirildi.

Rektör Çelik çalışmaları dinledi

Belgenin alınması dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Şevik, Öğr. Gör. Muhammed Fatih Hasar ve Öğr. Gör. Ahmet Saatçı, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, üniversitede yürütülen çevre yönetimi çalışmaları, çevre mevzuatına yönelik uygulamalar ve sürdürülebilir kampüs faaliyetleri hakkında Rektör Çelik'e bilgi verildi.

Belgenin üniversite açısından önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, çevre yönetimi alanında yürütülen çalışmaların üniversitenin kurumsal kapasitesini güçlendirdiğini ifade etti.

Çalışmalarda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür eden Çelik, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve örnek bir kampüs anlayışının geliştirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Bingöl Üniversitesi, aldığı yeterlik belgesiyle birlikte çevre yönetimi alanındaki kurumsal yetkinliğini daha ileri taşırken; sürdürülebilirlik, kaynakların verimli kullanılması, çevre mevzuatına uyum ve çevre dostu kampüs uygulamalarına yönelik çalışmalarını sürdürecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119836)
23 Ağustos 2026 Pazar 13:05
biz hep ilkleri başarıyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119832)
22 Ağustos 2026 Cumartesi 17:59
Ne büyuk bir basarı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119824)
22 Ağustos 2026 Cumartesi 10:38
Vay maşallah ne büyük başarı
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın