KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2025 Salı
°C

Bingöl Üniversitesi'nde 2 Yeni Merkez Kuruldu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak; 'Yeni kurduğumuz Arı ve Doğal Ürünler AR-GE ve ÜR-GE' ile Sosyal ve Ekonomik Uygulama ve Araştırma Merkezleriyle bunu daha etkin yapacağız. Bu iki merkezimiz de Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor' dedi.

Bingöl Üniversitesi`nde 2 Yeni Merkez Kuruldu
27 MART 2020 CUMA 16:12
27
4304
8
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Bingöl'ün sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Pilot üniversite seçildikten sonra yaptığı projelerle önemli bir mesafe kaydeden Bingöl Üniversitesi, Bingöl'ün önemli ekonomik değerlerinden biri olan Bingöl Balını, Bingöl'ün ekonomik standartlarının yükselmesini sağlayacak katma değeri yüksek ürün haline gelmesi için projelerine devam ediyor.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında belirlenmiş hedefler kapsamında yeni kurulan Arı ve Doğal Ürünler AR-GE ve ÜR-GE Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal ve Ekonomik Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Arıcılık ve Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması ile ilgili sonuç odaklı oldukça faydalı projeler hazırladık. Hali hazırda yürütülen bu projelerimizle Bingöl şehrimize ve bölgeye ciddi katkılar sağlayacağız. Şehrimize daha fazla fayda sağlamak istiyoruz. Yani bulunduğumuz bölgede toplumsal hayata dokunmak istiyoruz. Bu yıl itibarı ile projelerin sahaya yansımalarını daha net olarak görmeye başlayacağız” dedi.

MERKEZLER TÜRKİYE'DE İLK

Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlamak amacı ile kurulan iki yeni merkezin Türkiye'de ilk defa Bingöl Üniversitesinde kurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Çapak, şunları kaydetti: “Arı ve Doğal Ürünler AR-GE ve ÜR-GE Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, bütün arı ürünleri ve bitkisel ürünler başta olmak üzere doğal ürünlerin analizlerinin tamamının yapılabildiği bir merkez olacak. Burası ayrıca, bu alanlarda bilimsel araştırma yapacak bilim insanları için de bir merkez haline gelecek. Bünyesinde, aynı zamanda yeni ve ekonomik değeri yüksek arı ve doğal ürünlerin geliştirileceği ÜR-GE alanları da olacak. Arıcılarımız ve sanayicilerimizin işbirliğinde geliştirilecek ürünler patentlenecek ve markalı, katma değeri ürünler haline getirilecek. Üreticilere danışmanlık noktasında da hizmetler verilecek olup bütün vatandaşlara açık hale getirilecek. Merkezde ayrıca; işlikler de kurulmuş olup ilerleyen süreçte Tematik Teknokent veya Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi kurulumu ile ürünlerin ticari hale getirilmesi kolaylaştırılacak. Bingöl Üniversitesi olarak Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (BÜBİN-TTO) kurulumu için başvuru yaptık ve yakın zamanda olumlu cevap alacağımızı düşünüyorum.”

Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de Türkiye'de ilk ve tek merkez olma özelliği taşıdığının altını çizdi. Merkezin faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çapak, “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında başta pilot üniversite konusunda üniversitemizin ihtisaslaşması ve bölgenin kalkınması olmak üzere programın bölgeye ekonomik ve kalkınma açısından yansımaları olacaktır. Kamu ile özel kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle ulusal ve uluslararası düzeyde ekonomik ve sosyal konularda ortak araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütülecektir. Bölgemize yapacağı hizmetin yanında, öğrencilerimiz için de bir uygulama alanı olacaktır. Ayrıca, donanım olarak da gelişmiş bu merkezimizde bütün akademisyenler sosyal ve ekonomik araştırmalar yapabileceklerdir” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56910)
30 Mart 2020 Pazartesi 08:13
Rektör bey ilk geldiğinde memleketi bilen ve tanıyan ilahiyatçı kimliği adil davranacağı bu memlekette güzel hizmetler yapacağı ve iştaşare kültürüyle hareket edeceğini düşünün bir kitle vardı ama zaman içinde yolla çıktılarını yolda bulduklarına değiştir şimde en yakınındakiler bil güvenirliğinden emin değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56894)
29 Mart 2020 Pazar 21:43
Allah ın dediği olur, herkes sinsiliğinin cezasını görecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56846)
28 Mart 2020 Cumartesi 21:37
Rektör beyi bu kaliteli ve Uzmanlık alanında ki yeniliklerini takdir ediyorum. üretim yapanlar kıymetlidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56823)
28 Mart 2020 Cumartesi 08:05
Bingöl üniversitesi ne katkılarınız takdire şayan. Bir dönem daha rektörlük yaparak daha güzel yerlere ilimizi taşıyacağınıza eminiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56851)
28 Mart 2020 Cumartesi 22:25
@Misafir Kullanıcı 1 dönemde üniversiteyi 4 yıl geri götürdü. 1 dönem daha bir 4 yil daha geri götürmesi demek. Bence yeter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56817)
28 Mart 2020 Cumartesi 02:02
Lütfen kimse torpillle işe girmesin hocam şikayetçiyiz yeter artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56815)
28 Mart 2020 Cumartesi 00:59
Rektör bey ve ekibini tebrik ederim her kim bu memleket için taş taşın üstüne koymuşsa Allah ondan ebeden razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56850)
28 Mart 2020 Cumartesi 22:23
@Misafir Kullanıcı Rektör bey ve ekibi 4 yil boyunca raftan harcadı. Üniversiteye bir tane fakülte kata bildi mi? Üniversiteye atandığında üniversite kendi emsalleri içinde bir numaraydı ya şimdi. Tabiki sonlarda.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın