KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bingöl Üniversitesi'nde Kur'an-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması

Müslümanın en büyük sorumluluklarından birisinin Kur'an'ı okumak, anlamak ve hayatına tatbik etmek olduğunu vurgulayan Rektör Çelik; 'Öğrencilerimizi sadece mesleklerinde başarılı değil, aynı zamanda erdemli bireyler olarak topluma kazandırmak bizim en büyük hedeflerimizdendir' dedi.

Bingöl Üniversitesi`nde Kur`an-ı Kerîm`i Güzel Okuma Yarışması
28 MART 2025 CUMA 01:54
2
1802
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde Ramazan-ı Şerif ayına özel olarak bu yıl ilk kez düzenlenen “Kur'an-ı Kerîm'i Güzel Okuma” yarışması, öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuma fırsatı sundu.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma becerilerini geliştirmeyi ve onları Allah'ın kelamını en güzel şekilde okumaya teşvik etmeyi amaçlayan yarışma, İslami İlimler Fakültesi, Kur'ân-ı Kerîm Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü ile Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak ve Ramazan ayını en verimli şekilde değerlendirmelerine olanak tanımak için düzenlenen bu etkinliğe, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, İl Müftü Yardımcısı Bayram Öztürk, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdunnasır Süt ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Süt: “Tilavet, ibadet niyetiyle yapılan bir eylemdir”

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı'nın ardından, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdunnasır Süt tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Kur'an tilavetinin, Kur'an-ı Kerim'in belirli kurallara uygun olarak tecvid ve tertil üzere okunması anlamına geldiğini ifade eden Prof. Dr. Süt, “Tilavet, sadece bir okuma değil, aynı zamanda huşu içinde, anlamına dikkat edilerek ve ibadet niyetiyle yapılan bir eylemdir. Camilerde cemaatle yapılan hatimler, mukabeleler ve özel zamanlarda okunan dualar, tilavetin İslam toplumundaki önemini gösterir.” dedi.

“Kur'an hidayettir”

Prof. Dr. Süt, Kur'an-ı Kerim'in, Hz. Muhammed'e vahyedildiğini ve insanlığa bir hidayet rehberi olarak indirildiğini belirterek, O'nun sadece bir kitap değil, hayatın her alanında yol gösteren ilahi bir mesaj olduğunu söyledi.

Bakara Suresi'nde ifade edildiği üzere Kur'an'ın, muttakiler için bir kılavuz olduğunu belirten Süt, “Kur'an'ın ifadesiyle Kur'an; hidayettir. İnsanlara dünya ve ahiret saadetini temin etmenin yolunu gösterir. İçinde her döneme hitap eden ilahi öğütler, yasalar ve prensipler bulunmaktadır.” diye konuştu.

Rektör Çelik: "Müslümanın en büyük sorumluluğu Kur'an-ı Kerimi okumak, anlamak ve tatbik etmektir."

Açılış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite olarak öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra manevi gelişimlerini de önemsediklerini belirterek, bu organizasyonun Kur'an-ı Kerîm'e olan ilgiyi artıracağına, onu en güzel şekilde okumaya ve anlamaya teşvik eden bir vesile olduğunu ifade etti.

Rektör Çelik, Kur'an-ı Kerîm'in sadece lafzı güzel okunan bir kitap olmadığını, aynı zamanda hayatımızı aydınlatan, ruhumuzu besleyen, bizlere ebedî saadetin yollarını gösteren ilahi bir rehber olduğunu söyledi.

Müslümanın en büyük sorumluluklarından birisinin Kur'an'ı okumak, anlamak ve hayatına tatbik etmek olduğunu vurgulayan Çelik; “Bizler, üniversite olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra, onların manevi gelişimlerini de önemsiyoruz. İlmi, ahlâk ile bütünleştiren bireyler yetiştirmek, bilgiyi hikmetle yoğurmak ve öğrencilerimizi sadece mesleklerinde başarılı değil, aynı zamanda erdemli bireyler olarak topluma kazandırmak bizim en büyük hedeflerimizdendir. Bu doğrultuda düzenlediğimiz Kur'an-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nın, öğrencilerimizde Kur'an-ı Kerîm'e olan ilgiyi artıracağına, onu en güzel şekilde okumaya ve anlamaya teşvik edeceğine yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Dereceye Girenler Belirlendi

Bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmaya toplam 50 öğrenci başvurdu. Ön eleme süreci sonrasında 9 yarışmacı finale kaldı. Finalde yarışan isimler arasında Abdulmelik Salih, Nuri Âdem Ceylan, Mehmet Akif Allahverdi, Abdullah Yektar, Ayetullah Fidan, Halim Kaya, Cahit Buyankara, Hamza Bürçün ve İdris Salah yer aldı.

Final yarışmasında Abdullah Yektar üçüncü, Hamza Bürçün ikinci ve Cahit Buyankara ise birinci oldu.

Programda ayrıca jüri üyelerinin tanıtımı yapıldı ve yarışmacıların okuma sıralarını belirlemek için kura çekimi gerçekleştirildi. Yarışmanın sonuçları açıklandıktan sonra, yarışmacılara ödülleri takdim edildi ve program toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın