KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Bingöl Üniversitesi'ne iki bölüm daha kazandırıldı

Bingöl Üniversitesi'nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile İç Mekân Tasarımı bölümlerinin açılması talebi YÖK tarafından onaylandı. Açılan iki bölüm de önümüzdeki dönemde öğrenci alabilecek.

Bingöl Üniversitesi`ne iki bölüm daha kazandırıldı
01 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ 19:37
16
6259
11
AA aa

Son dört yılda 100'e yakın bölüm ve programı bünyesine katan Bingöl Üniversitesi, iki yeni bölümü daha bünyesine kattı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde İç Mekân ve Tasarım Bölümümün açılması için YÖK'e yaptıkları talebin uygun görüldüğünü açıkladı.

8 Fakülte, 5 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 5 Enstitü bünyesindeki yüzlerce bölüm ve program ile öğretim hayatına devam eden Bingöl Üniversitesi'ne kazandırılan Beslenme ve Diyetetik Bölümüne 60 öğrenci kontenjanı uygun görülürken, İç Mekân ve Tasarım Bölümüne de 30 öğrenci kontenjanı uygun görüldü.

Her iki bölümün de Bingöl'e hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Her iki bölümümüz de önümüzdeki yıl öğrenci alacak. İki yeni önemli bölümü daha Üniversitemize kazandırdığımız için mutluyuz. Üniversitemizi daha da ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Beslenme ve sağlık ilişkisinin çağımızda daha net anlaşılmasıyla daha da önem kazanan Beslenme ve Diyetetik bölümünün önleyici, koruyucu süreçler ve hastalık tedavi uygulamalarında mesleki önemi de son zamanlarda artmaktadır.

Önlisans programı olan İç Mekân ve Tasarım Bölümü de son zamanlarda ilginin arttığı bölümlerden biri. Mekânın ölçülerine göre tasarlanması, malzeme ve uygulama seçimi, donatıların mekân ile uyumu, iç mekânın çevresi ve cephesi ile uyumu gibi konuları kapsamına alan bölümden mezun olanlar; Mimarlık, Geleneksel Türk El Sanatları ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı gibi lisans bölümlerine DGS ile geçiş yapabilmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59056)
03 Haziran 2020 Çarşamba 21:05
Sayın Hocam bölüm açıyorsunuz güzel ama Karlıova'ya niye yüksek okul açmıyorsunuz. Mazeret üretmeyiniz, bir kaç gün önce Tıp fakültesi için 750 bin nüfus olması gerekir diyorsunuz İnsanların aklı ile alay ediyorsunuz. Kırıkkale Düzce,Kars, Kırklareli Erzincan bunları dahada çoğaltabiliriz. Yapmayın yani Giresun Çamoluk ilçesi Adaklı kadar bile nüfusu yok ama Yüksek okul var Alucra ilçesinde de vardır.Maalesef bir çok ilçenin nüfusu bizim ilçelerin çok altındadır. Memleketin yararına olan şeylere engel olmayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59041)
03 Haziran 2020 Çarşamba 11:06
Bence önceliğiniz ahlaklı öğretim görevlileri ile çalışmanız olmalı! Çünkü bazı öğretim üyeleri öğrencileri bilerek büt'lere bırakarak haksız kazanç sağlıyorlar.Yok efendim arabamı değişeceğim,ev almışım,taksitlerim var şeklinde bahaneler ile öğrencileri düşük notlarla büt'lere bırakarak tekrar gelmelerini sağlıyorlar.Yazık, günah değil mi?Bingöl üniversitesine Hangi zengin çocuğu gelip okuyor.Gelenler hep gariban çocuğu.Bunlara bi el atsanız garibanların duasını alırsınız vesselam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59095)
05 Haziran 2020 Cuma 20:44
@Misafir Kullanıcı Para alamadiginizda tabi yuk olur. ya herşey para mi Katır yüküyle para aliyonuz.Bunlarla gunde geliyorsunuz hemen alınganlık yapıyoruz.bilim üretin bilim.egosu tavan icraati sınırlar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59076)
04 Haziran 2020 Perşembe 19:20
@Misafir Kullanıcı Butünleme sınavı öğretim üyesine yüktür. Hiçbir maddi getirisi yoktur. Bilerek yazmak lazım. Kulaktan dolma sözlerle iş yapılmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59036)
03 Haziran 2020 Çarşamba 08:38
Bütün çabalar bir dönem daha rektörlük yapmak içindir. Türkiye Akademiasının atanmış rektörlerle bir yere varılamayacağı aşikardır. Mücahit diye geldi müteahhitlere ve rantçılara
teslim oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59028)
03 Haziran 2020 Çarşamba 01:21
Allah memleketimize, vatana ve millete hayırlı uğurlu etsin. Emeği geçen herkese şahsım, üniversitemiz ve memleketimiz adına teşekkür eder, devamını dilerim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59027)
03 Haziran 2020 Çarşamba 01:15
KAÇ YIL OLDU ÜNİVERSİTE AÇILALI HABER OLAN TEK İCRAATI FİDE YETİŞTİRMEK (Onuda basitleşerek parayla satıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59016)
02 Haziran 2020 Salı 22:13
Öncelik le Bingöl üniversitemiz İçin Hayırlı olsun Bi Bakıma Öğretim Üyeleri yani Hocaların Degisikliginin Olması Bingöl Üniversitesi için Bence Daha Hayırlısı olacak tir Bunu Göz önünde bulundurmaniz Dileğiyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59011)
02 Haziran 2020 Salı 20:49
Umarım emeğinizin karşılığını alır, yeniden rektör seçilirsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59052)
03 Haziran 2020 Çarşamba 18:52
@Misafir Kullanıcı Kişisel bir beklentim olacak bir pozisyonda değilim hamdolsun. Fakat adam ilk geldiği günden itibaren mevcut konjonktürde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Yeni hizmet binaları inşa etti, yeni fakülte ve bölümler kurdu, beyefendi duruşuyla herkesle en güzel iletişimi kurmaya çalıştı. Akademik çıtayı yükseltti. Tabi eğer kişisil bir husumetiniz yoksa bunları görebilirdiniz. Ama görmek için insaflı olmak gerekir. O da bizde kalmadı maalesef.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59026)
03 Haziran 2020 Çarşamba 01:10
@Misafir Kullanıcı GALİBA umarım üniversite olarak şehrimize ve ülkemize daha hayırlı fikir ve icraatlarınız olur demek istedin(Adamdan kişisel beklentin yok herhalde!!!)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59001)
02 Haziran 2020 Salı 15:25
Ne kadar söyleseniz boş, bu zaman da üst kademedekiler sayılara bakıyor. Kimsenin kalite diye bir derdi yok. Rektöründe yok. Olsa 4 sene de bölüm açma yerine kaliteli adam yetiştirme konusunda adım atardı. Fakat yapamadı. Bingöl Üniversitesi çok farklı olabilirdi, ama bu kadro ile artık sıradan oldu. Düzeltilmesi de çok zor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58992)
02 Haziran 2020 Salı 10:55
Bingol universitesinin acik ogretim lisesinden farki yok istedigin kadar bolum ac egitim kaitesini artirmadiktan sonra zaten egitime bir ay gec basliyor 1 ay erken kapaniyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58991)
02 Haziran 2020 Salı 10:27
bilmeyende hangi bölüm ne işe yarıyor zannedecek...Hakkını verebilecek kaçtane Akademisyen bu şehirde Allah aşkına.....
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın