KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Eylül 2026 Perşembe

Bingöl Valiliği 'lokal imalat kusuru' dedi

Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.

Bingöl Valiliği ‘lokal imalat kusuru` dedi
10 AĞUSTOS 2026 PAZARTESİ 00:15
1
850
2
AA aa

Bingöl Valiliği, Genç ilçesinde yapımı devam eden 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatıyla ilgili sosyal medya paylaşımları ve internet sitelerinde yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı açıklama yayımladı.

Valilik açıklamasında, inşaatın zemin kat beton dökümünün teknik şartnamelere uygun şekilde C30/35 dayanım sınıfında hazır beton kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Lokal boşluklar tespit edildi

Açıklamada, kalıp sökümünün ardından yangın merdiveni çevresindeki bazı perde başlıklarında betonun tam yerleşmemesine bağlı lokal segregasyon ve boşluklar tespit edildiği ifade edildi.

Bingöl İl Özel İdaresi kontrolörleri tarafından yapılan teknik incelemelerde, söz konusu durumun lokal bir imalat kusuru olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Valilik, gerekli iyileştirmenin akışkan özellikte yüksek mukavemetli grout harcı kullanılarak yapılacağını ve çalışmaların Bingöl İl Özel İdaresinin kontrol ve denetiminde yürütüleceğini açıkladı.

“Yapısal güvenlik açısından olumsuzluk beklenmiyor”

Açıklamada şu değerlendirmeye yer verildi:

“Teknik değerlendirmeler doğrultusunda çalışmalar tamamlandığında yapının taşıyıcı sistemi ve yapısal güvenliği açısından herhangi bir olumsuzluk oluşmayacağı tespit edilmiştir.”

Tartışma fotoğraflarla başlamıştı

Kamuoyunda tartışma yaratan süreç, Genç ilçesinde depremsellik riski nedeniyle yıkılıp yeniden inşa edilen İnönü Ortaokulu inşaatından paylaşılan fotoğrafların ardından başlamıştı.

Fotoğraflarda bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar, yer yer açığa çıkan donatı demirleri ve düzensiz beton görünümü dikkat çekmiş; vatandaşlar kamu kaynaklarıyla yapılan eğitim yatırımlarında en küçük bir tereddüde dahi yer verilmemesi gerektiğini belirterek ilgili kurumların teknik inceleme yapmasını talep etmişti.

Valiliğin açıklamasıyla birlikte, inşaatta tespit edilen kusurların giderilmesine yönelik sürecin İl Özel İdaresi denetiminde sürdürüleceği bildirildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119748)
11 Ağustos 2026 Salı 10:21
Sosyal medyanın gücü burada ortaya çıkıyor; Tebrikler Bingolonline
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119741)
10 Ağustos 2026 Pazartesi 20:25
Denetimci halk olmasa kim bilir üzeri kapanacak ihmallerden sadece bir tanesiydi bu olay!!
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın