KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Bingöl Valisi değişti!

Valiler kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile 57 ile vali ataması gerçekleştirilmesine dair karar Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname kapsamında Bingöl Valiliği görevine Ahmet Hamdi Usta atandı.

Bingöl Valisi değişti!
10 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE 09:39
15
4087
3
AA aa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameye göre 57 ilin valisi değişti. Kararname kapsamında Bingöl Valisi Kadir Ekinci Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, İzmir Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta da Bingöl Valisi olarak atandı.

Ahmet Hamdi Usta kimdir?

Ahmet Hamdi Usta Antalya Elmalı'da doğdu. İlk ve orta eğitimini doğduğu ilçede tamamladıktan sonra 1984 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. Bakanlığın açtığı Kaymakam Adaylığı sınavlarını kazanarak 12 Haziran 1989 tarihinde Afyon Kaymakam Adayı olarak kamu görevine başladı.

1 yılı İngiltere'de dil kursu ile İngiliz eğitim ve yönetim sistemi üzerinde incelemelerde bulunmak üzere 3 yıl süreli Kaymakam Adaylığı esnasında Elmalı Kaymakam Refikliği, Afyon-Sandıklı, Karabük-Yenice, Zonguldak-Devrek ve Karadeniz Ereğli Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

77. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile bitirerek 28.06.1992 tarihinde Denizli-Babadağ Kaymakamlığına atandı, sırasıyla Gümüşhane Şiran ve Elâzığ Maden İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

1999 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı. Bakanlık Merkez görevlerinin sona erdiği 2009 yılına kadar Personel Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Daire Başkanı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde de Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak çalıştı.

Personeldeki görevleri esnasında 265. Kısa dönem er olarak Etimesgut'taki 8 ay askerlik sonrasında gittiği İngiltere'de ‘Bağımsız Üst Kurulların Hesap Verebilirliği' konulu teziyle Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Afet Yönetim Sistemindeki Yeniden Yapılanma sonucu Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün faaliyeti sona erdiğinden 2009 yılında Bursa Vali Yardımcılığına atandı. 2009 – 2015 yılları arasında Bursa Vali Yardımcısı, 2015 – 2020 yılları arasında da İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

14.07.2020 tarih ve 31185 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2020/362 numaralı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Balçova Kaymakamlığına atanarak 27.07.2020 tarihinde buradaki görevine başladı.

09 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Bingöl Valisi olarak atandı.

Şerife Şengül Hanım ile evli olup 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103206)
11 Ağustos 2023 Cuma 12:06
Maşallah iyi oldu inşallah Bingöle güzel hizmetler yapar. Halkın içinde olur köylerin çok sorunu var ve çözer. Cumhurbaşkanımız milletin dertleriyle dertlenen hasbi iyi burokratlar istiyor. Rabbim yardımcısı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103205)
11 Ağustos 2023 Cuma 05:33
Cevdet bey kapıda karşılanmanın bedelini ağır ödetti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103202)
10 Ağustos 2023 Perşembe 22:31
Acemi birliği gibi kullanılıyor memleket Birtane liyakat sahibi eski vali atanmadı şu şehre
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın