KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mayıs 2025 Salı
°C

Bingöl Valisi Usta'dan orman yangınları için önemli uyarı!

'Önemli olan yangını söndürmek değil, çıkmasına fırsat vermemektir' diyen Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bir izmarit, bir cam parçası, bir anlık dalgınlık; binlerce dönüm ormanı ve yılların emeğini yok edebilir' dedi.

Bingöl Valisi Usta`dan orman yangınları için önemli uyarı!
27 MAYIS 2025 SALI 00:11
1
545
1
AA aa

Hava sıcaklığındaki ani yükseliş, halkın piknik alanlarına akını, ormanlık alanlardaki gezi ve benzeri etkinlikler ile hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ormanlık alanlardaki faaliyetleri üzerine Bingöl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında toplandı.

Yangınların önlenmesi hususunda alınacak tedbirler ile yangın sırasındaki müdahale operasyonlarına dair birçok hususunda değerlendirilip karara bağlandığı toplantının ardından açıklamada bulunan Vali Usta, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve halktan büyük bir hassasiyet beklediklerini vurguladı.

“İlimizin yüzde 33'ü ormanlarla kaplı. Bu yeşil örtü; doğamızın süsü, çocuklarımızın geleceği ve hepimizin ortak değeri olan milli bir servettir” diyen Vali Usta, şunları kaydetti;

“Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, artan sıcaklıklar ve ihmaller sonucu özellikle insan kaynaklı orman yangınları riski ciddi oranda yükseliyor.

Bu tehdide karşı tüm kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz.

Bugün Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu olarak, yangın çıkmadan önce önlem almak amacıyla ayrıntılı kararlar aldık.

Çünkü biliyoruz ki, önemli olan yangını söndürmek değil, çıkmasına fırsat vermemektir.

Bu süreçte en büyük gücümüz ve güvencemiz, her zaman olduğu gibi başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere dikkatli ve duyarlı vatandaşlarımızdır.

Lütfen dikkatli ol!

Bir izmarit, bir cam parçası, bir anlık dalgınlık; binlerce dönüm ormanı ve yılların emeğini yok edebilir.

Unutmayalım:

🌲 Ormanlarımız, milli servetimizdir.

🌲 Her ağaç bir nefes, her orman bir gelecek demektir.

Kıymetli Bingöllü hemşehrilerimizin dikkati, duyarlılığı, iş birliği ve desteğiyle ormanlarımızı birlikte koruyacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114611)
27 Mayıs 2025 Salı 10:31
Sayın Valim,
Önemli olan yangını söndürmek değil, yangını önlemektir. Doğru sözü desteklemek ve sahip çıkmak lazım. Bunun yanında önlenmesi gereken çok sorunumuz ( Her türlü bağımlılıklar, kendine zarar verme eğilimi-özellikle 14-18 yaş arası, akran zorbalığı...) var. Kurumlarımız çalışıyor gibi görünse de ciddi yetersizlikler, kapasite problemleri söz konusu... Bir vatandaş olarak sizden ricam, bu konulara dahil olmanız...Bir nesli kaybediyoruz ve şuan kaybımız çok fazla...
27.05.2025
17:56
Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.
27.05.2025
17:44
Öğretmenler dikkat! Başvurular 28 Mayıs`ta başlıyor
Öğretmenler dikkat! Başvurular 28 Mayıs'ta başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 28 Mayıs-2 Haziran 2025 tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 3 Haziran'da gerçekleşecek.
27.05.2025
17:29
Bingöl HEM`den yılsonu sergisi
Bingöl HEM'den yılsonu sergisi
Emeği geçenleri tebrik eden Bingöl Valisi Usta: 'Ben bu ürünlerde kültür dünyamızı, insanımızın yaratıcı zekasını, dün ve bugünü bir araya getirebilme yeteneğini görüyorum. Bu programlarda Selçukludan Osmanlıya örf ve adetlerimizi, üretim ve sanata ait müktesebatı inovatif yaklaşımlarla güncel hayatın içine taşımamız, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor dedi.
27.05.2025
17:02
Bakanlık duyurdu: Anne sütü satışı yasaklandı
Bakanlık duyurdu: Anne sütü satışı yasaklandı
Ticaret Bakanlığı, aldığı kararla anne sütünün perakende ticarete ve e-ticarete konu edilerek satışının yasaklandığını duyurdu.
27.05.2025
15:53
Sigaraya bir zam daha geldi!
Sigaraya bir zam daha geldi!
JTI grubuna ait Winston ve Camel gibi markaların fiyatları 75 TL'den başlayıp 91 TL'ye kadar yükseldi. Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, 'Bir maliyet zammı da sigaraya' diyerek yeni fiyatları duyurdu.
26.05.2025
20:24
TOKİ`nin Bingöl`de satacağı 500 konut için fiyatlandırma yapıldı
TOKİ'nin Bingöl'de satacağı 500 konut için fiyatlandırma yapıldı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Bingöl merkez Kültür Mahallesi sınırlarında (Genç yolu) inşa edilen 800 konuttan 500'ü için için fiyatlandırmalar yapıldı, duyurular ilan edildi. Kurası daha önce çekilen konutlarla ilgili sözleşme takvimi de de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın