KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Bingöl Yeni Sanayi Sitesi'nin yol sorununa neşter vuruldu

730 dönüm araziye kurulan 450, 300 ve 150 metrekare büyüklükte 501 işyerlerine sahip Bingöl 3.Kısım Sanayi Sitesi'nde uzun süredir çözüm bekleyen yol sorunu çözülüyor. Bölgede zemin iyileştirilmesi, serme, sıkıştırma, PMT ve Sıcak Asfalt serim çalışmaları başladı.

Bingöl Yeni Sanayi Sitesi`nin yol sorununa neşter vuruldu
17 EYLÜL 2025 ÇARŞAMBA 17:47
5
2693
3
AA aa

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın tek seferde ihaleye çıkardığı en büyük küçük sanayi sitesi olma özelliği taşıyan Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi'nin uzun süredir çözüm bekleyen site içi yol sorunu için çalışmalara start verildi.

Zemin iyileştirilmesi, serme, sıkıştırma, PMT ve Sıcak Asfalt serim çalışmalarının başladığı bölgede, tam kapasite çalışmaya başlanıldığında 5 Bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

Birinci ve ikinci kısım sanayi sitelerinin yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasının ardından ihtiyaca binaen kurdukları yeni kooperatifle üyelerine 730 dönümlük Yeni Sanayi Sitemizin arsasını satın alarak girişimlere başladıklarını aktaran Kooperatifi Başkanı Murat Kılıç, şunları kaydetti;

“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın büyük destekleri, istişareler, yol göstericiliği, projemizi sahiplenmesi ve yakinen takip etmesiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın tek seferde ihaleye çıkardığı en büyük küçük sanayi sitesi olma özelliği taşıyan projemizin yatırım ihalesini gerçekleştirdik. İşyerlerinin fiziki yapımının tamamlanmasının ardından bugün asfalt çalışmalarına başlıyoruz.

3. Kısım Sanayi Sitemiz Bingöl'ümüzün gelecek 100 yılına hitap edecek, doğrudan 5 bin kişiye istihdam sağlayacak, Bingöl'ümüzün Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak yatırımı olacak. Bingöl'ün büyükşehirlere ve çevre illere bağımlılığını bitirecek büyük ve bölgesel yatırımları ilimize çekecek bir yatırım olma özelliği taşıyacak. 730 dönüm arazide 450 metrekare işyerleri ve 20 metre genişliğe kadar çıkan yollar ile geniş bir hizmet alanına sahip Bingöl'ün vizyon projesi olan Sanayi Sitemiz için Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Kamu Kurumlarımızın büyük desteğini aldık. Almaya da devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz başta olmak üzere sitemizin altyapı ve üstyapı çalışmalarında desteklerini esirgemeyen, taleplerimize anında karşılık vererek çözüm üreten Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta'ya, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek ile Sayın Zeki Korkutata'ya, Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan'a, Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Enes Üçgül ve kooperatif üyelerimize teşekkür ediyorum.

Sanayi sitemiz geniş ve büyük yollara sahip olduğu için ilgili kurumlarımızın desteğinin artarak sürdürmelerini istiyoruz. Yolumuzun tamamlanmasıyla açılışa hazırlanacağız. Bütün kamu ve özel sektör yatırımcılarını, sanayicilerimizi, iş insanlarımızı, üniversitemizi sanayi sitemizi ziyaret etmeye, yatırım yapmaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz. Burası nice nitelikli ustaların yetişeceği, üretim, istihdam ve ihracat yapıldığı, Bingöl'ümüze katma değer katacak bir üretim üssü yapmayı hedefliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116043)
19 Eylül 2025 Cuma 09:50
Sanayi bakanlığı hibeli yapabilirdiniz rezil ettiniz yolu ara kısımlar ne olacak şimdi bütün dükkan önleri kışın su olacak balık tutarsınız artık ve dükkanlar ne zaman faaliyete başlayacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116010)
18 Eylül 2025 Perşembe 10:14
Wula milletin parasıyla, toplanan vergilerle yapılan işi niye egoist siyasilere bağlıyorsunuz. Allah ıslah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115991)
17 Eylül 2025 Çarşamba 19:05
Konuşmanın sonundan etkisiz siyasete teşekkür etmedende olmuyor. Yüzü kara siyasiler atıyor ya tutarsa diye, tuttuğunda hizmete kendileri vesile olmuş gibi boburleniyorlar tutmayincada yüzleri kara olmuyor.
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın