Verdikleri kararın şehrin yararına olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partili Belediye Meclis Üyeleri; 'İl başkanının elemanı ya da maaşlı personeli değiliz' deyip istifalarını ilan ettiler. Bu istifalarla birlikte YRP'nin Belediye Meclisi'ndeki tek temsilcisi Tahsin Bayram kaldı.
Bingöl'de daha önce iki belde belediye başkanının istifa ettiği Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) bu kez Bingöl Belediye Meclis üyeleri istifa etti. Verdikleri karara karşı parti il başkanlığınca gösterilen reaksiyona itiraz eden Yeniden Refah Partili (YRP) Mehmet Aydın, Ali Rıza Aydın, Hüseyin Ayrancı ve Şevket Uzunboy, Bingöl Belediyesi İtfaiye binası yapım işi için evet oyu verdiklerini ancak İl Başkanı Cihat Hattisaru'nun kendilerini partiden atmakla tehdit ettiğini öne sürdüler.
“Parti disiplini ve Bingöl ilimizin menfaatleri doğrultusunda hareket eden biz 4 belediye meclis üyesi olarak il başkanının elemanı ya da maaşlı personeli değiliz” diyen Meclis Üyeleri; “Bu durumu Ankara'ya Genel Merkezimize ileterek paylaştık. Bizi tehdit eden bu yönetimle ve il başkanıyla çalışamayacağımızı belirttik. Bağımsız kalmak ve ileride yeni şartlarla beraber şimdilik 4 Belediye Meclis üyesi olarak kıymetli halkımızın anlayışına sığınıyor ve Yeniden Refah Partisi'nden istifa ediyoruz" ifadelerini kullandılar.
Kapalı kapılar ardında Pazarlık ve menfaat/Faiz uğruna istifa ettiyseniz geç bile kalmışsınız.. Adalet ve Helal-Haram hassasiyeti uğruna olsaydı hem İslâmî hem insanî olarak kazanan siz olurdunuz ama kaybeden siz oldunuz..
İşin aslını yine öğrenemedik. İstifa etmek niye acaba? Madem memleket hayrına bir iş için evet dediniz, bekleyin sizi ihraç etsinler. İnşallah bu işin (istifaların ) içinde para menfaat iktidar nimetleri etkili olmamıştır.
İl Başkanını Tebrik ediyorum.Sizler alıştınız tabi milleti halkı düşünmeyen İl Başkanlarını görmeye. Başkan memlekete farklı bir siyasi anlayış katmıştır peşin konuşmaktan vazgeçip gerçekleri görün biraz. Bingöl'deki milli görüşçü arkadaşlar Başkanına sahip çıksın. Dinamik, Genç, Çalışkan ve her zaman halktan yana olmuş biri başarılarının devamını diliyorum.
@Misafir Kullanıcı Bu arkadaşlar bağımsız kalacak,il.başkanı değişince dönebilirler.ayrıca geçen sene kent projesi ve diğer hizmetler icin evet oyu kullanmışlar herhangi bir sorun çıkmamıstı. Bu senemi karşılar sadece faize ilginç
@Misafir Kullanıcı Aynen geçen senede vardı faiz durumu evet dendi.bu sene başkan faize karşı. Aslında halk icin evet denilmiş. Hizmet icin evet denilmiş sistemin gerekliliği durumu bu
Şimdi soruyorum tüm partililere bu millet için belediye otobüsü alınması için faizli olacak dense. Hayırmı diyeceklerdi ? Su yok bazı mahallelerde gelsin diye alt yapı yada boru için faizli olacak dense haýırmı diyeceklerdi ? Şuanda herşey faiz zaten, hiç olmazsa milletin yararına bir iş yapılmış evet demişler.muhalefet herşeye hayır demek deģildir. Halkın yararı önemli. Yrp il Başkanı kendisinin haksız yere alınan il başkanının yerine geçen tek torpille başa gelen biri, ben ne dersem o olur aksi halde istifa etsinler mantığında biri,bu sevdigimiz pa
@Misafir Kullanıcı Ben hiç bir partili değilim ama senin Soru'nu ben cevaplıyorum. Faiz Haramdır.. Faizi helal kılan hiç bir gerekçe olamaz. Devletin Belediyelere verdiği yıllık bütçe ile Milletin zaruri ihtiyaçları karşılanabilir Faizle Otobüs vb. alarak Faiz meşrulaştılramaz.Faizle yapılan hiç bir iş Milletin hayrına olamaz. Herşey Faiz olmuş demek çok çirkin bir ifadedir bir günahın yaygın olarak işlenmesi onu sıradanlaştıramaz hiçmi faizle ilgili ayet hadis okumadın Ahireti hiç mi düşünmezsiniz İsrail ve Amerika senin gibi müslümanların sayısını arttırmak isti
@Misafir Kullanıcı Bağımsız kalacaklar. Ekmek veren insanlar bunlar ihtiyaçları yok olana yardım edenler..bilmeden boş yorum ve iftira atmayın lütfen..
@Misafir Kullanıcı Bağımsız olarak kalacaklar. İl baskanı değişince dönecekler .iftira atmayın. Bu insanlar bazılarına ekmek veriyor ihtiyaçları yok iftira atmayalım lutfen..
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın