KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2025 Salı
°C

Bingöl, 'yüzenada edebiyat günleri' ile sanata doyacak

Bingöl Üniversitesi 10. yıl etkinlikleri kapsamında çok sayıda konferans, panel ve etkinliklerle Bingöl’ü bilim, sanat ve edebiyata doyuracak. Bunlardan en önemlilerinden biri olan ve Bingöl Belediyesinin de katkılarıyla 16-17 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Yüzenada Edebiyat Günleri’ ile Bingöl edebiyat kokacak.

Bingöl, `yüzenada edebiyat günleri` ile sanata doyacak
14 MART 2017 SALI 23:27
0
1734
0
AA aa

10. yılını dolduran Bingöl Üniversitesi, 10. yaşını çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Kutlamalar çerçevesindeki en önemli etkinliklerinden biri olan Yüzenada Edebiyat Günleri, bütün Bingöl halkına açık olacak. Edebiyat günlerinin ilk günü olan 16 Mart Perşembe günü saat 14:00'da ‘Ali Haydar Haksal ve Yedi İklim' isimli panelde Prof. Dr.Erdoğan Erbay, Prof. Dr. Mehmet Törenek, Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Osman Bayraktar ve Alim Kahraman Bingöllülerle buluşacak. Panelin adresi ise Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonu olacak.

Edebiyat günlerinin ikinci günü olan 17 Mart Cuma, üç ayrı oturumun gerçekleşeceği gün olacak. İlk oturumda ‘Doğu Medeniyetinin Batıya Etkisi' konulu koferans düzenlenecek. Saat 10.00'da başlayacak olan konferansın konuşmacısı Bingöllü şair ve yazar Ali Haydar Haksal olacak. Aynı günün ikinci oturumu saat 14:00'da başlayacak. ‘Günümüz Türkiye Şiiri' konulu panel ile devam edecek olan programa Hüseyin Akın, Metin Kaygalak, İdris Ekinci, İsmail Söylemez ve Mehmet Özger konuşmacı olarak katılacak. Bu panel de Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenecek.

Edebiyat günlerinin kapanışı ise yine aynı gün Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacak. Saat 19.00'da başlayacak olan ‘Şiir Dinletisi' programının katılımcıları Nurettin Durman, Hüseyin Akın, Metin Kaygalak, İdris Ekinci, İsmail Söylemez, Mehmet Özger, Ömer Berdibek, Eyüp Akyüz, Hasan Fahri Tan, Gökhan Serter ve Mehmet Tepe gibi güçlü isimlerden oluşacak.

Yapılan açıklamada Yüzenada Edebiyat Günleri'ne bütün Bingöl halkı davet edildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın