Bingöl'de 1 haftada 32 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son 1 haftada yaptığı çalışmalarda 32 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl'ü güven ve huzur yuvası haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 25-31 Mart tarihleri arasında emniyet ve jandarma güçlerimizle gerçekleştirdiğimiz operasyonları sizlerle paylaşıyorum. Sizlerin desteğiyle daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. 'Önce insan' felsefesiyle yüreklerindeki vatan sevgisiyle görevlerini sürdüren jandarma ve emniyet personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Vali Usta, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:
“19 kilo esrar, 9 kilo kubar esrar, 5 kilo skunk maddesi, 82 gram metamfetamin, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 9 adet fişek, 8 adet kırmızı/yeşil reçeteye tabi hap, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda 2 kişi gözaltına alındı. 71'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 72 bin 771 şahıs sorgulandı. Aranan 360 şahıs tespit edilerek, 8 gözaltı, 1 tutuklama yapıldı. 20 bin 464 araç denetlendi, bin 404 araca cezai işlem uygulandı. 48 araç trafikten men edildi.”
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın