KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Bingöl'de 1 milyon yavru sazan baraj ve göletlere bırakıldı

Vali Usta: 'Bingöl'ümüzde su ürünlerinin çeşitliliğini artırarak balıkçılığa bir katkı sağlamayı hedefliyoruz'

Bingöl`de 1 milyon yavru sazan baraj ve göletlere bırakıldı
31 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE 09:23
2
1262
0
AA aa

Bingöl'de Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde kent genelinde baraj ve göletlere toplamda 1 milyon yavru sazan bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde, Bingöl'de son 2 yıldır olduğu gibi bu yıl da baraj ve göletlere yavru sazan bırakıldı. Kalehan Barajı'nda yavru sazanların bırakılması için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte il protokolü tarafından 1 milyon yavru sazan baraja bırakıldı.

Hedeflerinin su ürünlerinde çeşitliliği artırmak olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Usta, “Maalesef su potansiyelimizi balıklandırma olarak, ürünleri çeşitlendirme olarak kullanamıyoruz. Öte yandan akarsularımız nesli tükenmekte olan su ürünlerinde arttırmamız lazım. Bu amaçla bakanlığımız bir projesi vardı. Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde bununla ilgili amacımız bizim biyoçeşitliliği artırarak ekonomiye kazandırılması, su ürünlerinin üretimiyle ilimizde istihdamın sağlanması, su ürünlerinin tüketiminin artarak yaygınlaştırılmasıdır. Bunun yanında amatör ve ticari balıkçılık yapacak olan vatandaşlarımızın gelir elde etmesini amaçlıyoruz. Bakanlığımız yapmış olduğu proje çerçevesinde ilimizde çalışmalar yürütülmekte. 2021 yılında göletlerimize 1 milyon 173 bin sazan, 2022 yılında 1 milyon 61 bin sazan, 2023 yılında da 1 milyon sazan bırakılacak. Toplamda Özlüce, Kiğı, Pembelik, Beyhan, Yukarı ve Aşağı Kaleköy, Gülbahar ile Gayt göletlerine 1 milyon sazan balığını bırakmış olacağız. Tabi bunun başarıya ulaşması için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bunların en azından bir dönem yavrulamaları ve yumurtlamaları lazım. Belirli bir avlanma büyüklüğüne gelmeden avlanmamaları gerekiyor. Bu projeyle beraber inşallah önümüzdeki dönemde Bingöl'ümüzde su ürünlerinin çeşitliliğini artırarak balıkçılığa bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Düzenlenen etkinliğe Vali Usta'nın yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın