Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde; Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında bulunan (10) adreste uzun namlulu silah, tabanca, bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman bulunduÄŸu yönünde elde edilen bilgiler doÄŸrultusunda adli makamlardan alınan arama kararı neticesinde, 28 Mayıs 2020 tarihinde Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında (10) adrese operasyon icra edilmiÅŸtir. Operasyon icra edilen adreslerde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda silah ve suça konu malzeme ele geçirilmiÅŸtir. Olayla ilgili (12) ÅŸüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler ise ÅŸu ÅŸekilde: “ 2 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi, 1 Adet 9 mm Çapında Baretta Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında Taurus Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında CZ-75 Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet Scanner Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Magnum Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Tüfsan Marka Av TüfeÄŸi, 8 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi Åžarjörü, 1 Adet Belçika Herstal Uzun Namlulu TüfeÄŸe Ait Åžarjör, 5 Adet Ruhsatsız Tabancalara Ait Åžarjör, 233 Adet 7.62 mm Çapında FiÅŸek, 375 Adet 9 mm Çapında Tabanca FiÅŸeÄŸi, 60 Adet 12 Kalbreli FiÅŸek, 12 Adet 9 mm Çapında Kurusıkı Tabanca FiÅŸeÄŸi, 1 Adet Av TüfeÄŸi FiÅŸekliÄŸi, 2 Adet Bıçak, 2 Adet Hücum YeleÄŸi ve 1 Adet Palaska ele geçirilmiÅŸtir.”
ilimizin adının bu tür olaylar ile anılması çok üzüntü verici, inşaAllah özelde ilimizde genelde tüm ülkede her türlü terör örgütleri dünya tarihinden silinir.
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın