Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde; Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında bulunan (10) adreste uzun namlulu silah, tabanca, bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman bulunduÄŸu yönünde elde edilen bilgiler doÄŸrultusunda adli makamlardan alınan arama kararı neticesinde, 28 Mayıs 2020 tarihinde Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında (10) adrese operasyon icra edilmiÅŸtir. Operasyon icra edilen adreslerde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda silah ve suça konu malzeme ele geçirilmiÅŸtir. Olayla ilgili (12) ÅŸüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler ise ÅŸu ÅŸekilde: “ 2 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi, 1 Adet 9 mm Çapında Baretta Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında Taurus Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında CZ-75 Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet Scanner Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Magnum Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Tüfsan Marka Av TüfeÄŸi, 8 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi Åžarjörü, 1 Adet Belçika Herstal Uzun Namlulu TüfeÄŸe Ait Åžarjör, 5 Adet Ruhsatsız Tabancalara Ait Åžarjör, 233 Adet 7.62 mm Çapında FiÅŸek, 375 Adet 9 mm Çapında Tabanca FiÅŸeÄŸi, 60 Adet 12 Kalbreli FiÅŸek, 12 Adet 9 mm Çapında Kurusıkı Tabanca FiÅŸeÄŸi, 1 Adet Av TüfeÄŸi FiÅŸekliÄŸi, 2 Adet Bıçak, 2 Adet Hücum YeleÄŸi ve 1 Adet Palaska ele geçirilmiÅŸtir.”
ilimizin adının bu tür olaylar ile anılması çok üzüntü verici, inşaAllah özelde ilimizde genelde tüm ülkede her türlü terör örgütleri dünya tarihinden silinir.
Bingöl Belediyesi, çocukların daha güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi amacıyla kent genelindeki parklarda çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve kauçuk zeminlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
27.07.2026
11:45
Bingöl'de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl merkezde yapımı süren bir inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan 40 yaşındaki demir ustası Aydın Atılgan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Atılgan'ın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
27.07.2026
11:44
Bingöl'de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl polisinin çalışmasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Yıllardır Kazakistan'da yaşayan, uluslararası projelere imza atan, binlerce kişiye istihdam sağlayan iş insanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Bingöl Online'a konuştu. Budan; memleket sevgisinden ailesine, başarı anlayışından eğitime, insana yaptığı yatırımdan Türkiye'nin geleceğine kadar birçok konuda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o röportajın detayları…
26.07.2026
17:18
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.