Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbarı çalışmalar neticesinde; Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında bulunan (10) adreste uzun namlulu silah, tabanca, bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman bulunduÄŸu yönünde elde edilen bilgiler doÄŸrultusunda adli makamlardan alınan arama kararı neticesinde, 28 Mayıs 2020 tarihinde Bingöl İli Karlıova İlçesi BaÄŸlıisa Köyü kırsalında (10) adrese operasyon icra edilmiÅŸtir. Operasyon icra edilen adreslerde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda silah ve suça konu malzeme ele geçirilmiÅŸtir. Olayla ilgili (12) ÅŸüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.
Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler ise ÅŸu ÅŸekilde: “ 2 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi, 1 Adet 9 mm Çapında Baretta Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında Taurus Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet 9 mm Çapında CZ-75 Marka Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet Scanner Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Magnum Marka Otomatik Av TüfeÄŸi, 1 Adet Tüfsan Marka Av TüfeÄŸi, 8 Adet KaleÅŸnikof Piyade TüfeÄŸi Åžarjörü, 1 Adet Belçika Herstal Uzun Namlulu TüfeÄŸe Ait Åžarjör, 5 Adet Ruhsatsız Tabancalara Ait Åžarjör, 233 Adet 7.62 mm Çapında FiÅŸek, 375 Adet 9 mm Çapında Tabanca FiÅŸeÄŸi, 60 Adet 12 Kalbreli FiÅŸek, 12 Adet 9 mm Çapında Kurusıkı Tabanca FiÅŸeÄŸi, 1 Adet Av TüfeÄŸi FiÅŸekliÄŸi, 2 Adet Bıçak, 2 Adet Hücum YeleÄŸi ve 1 Adet Palaska ele geçirilmiÅŸtir.”
ilimizin adının bu tür olaylar ile anılması çok üzüntü verici, inşaAllah özelde ilimizde genelde tüm ülkede her türlü terör örgütleri dünya tarihinden silinir.
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın