KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Bingöl'de 102. maddeden ilk tahliye

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) tutukluluk süresini belirleyen 102. maddesinin 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından, Bingöl'de 'adam öldürmek' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan bir tutuklu tahliye edildi.

Bingöl`de 102. maddeden ilk tahliye
06 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:31
0
2790
0
AA aa

CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle "Ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde, tutukluluk süresi en çok iki yıldır. Bu süre, zorunlu hallerde, gerekçesi gösterilerek uzatılabilir; uzatma süresi toplam üç yılı geçemez" hükmü gereğince Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 yıllık süreyi dolduran bir sanığın tahliyesine karar verildi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 3 Ekim 2005 tarihinde arazi anlaşmazlığı yüzünden amca çocukları arasında çıkan kavgada bir kişiyi bıçaklayarak öldüren Mehmet Ö., "kasten adam öldürmek" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl 4 ay tutuklu bulunan Mehmet Ö., Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu iken davasının dosyaya yapılan itiraz nedeniyle Yargıtay'da incelendiği belirtildi. CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu kapsamdan yararlanmak için başvuru yapan şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Tutuklu bulunan şahıs, karar üzerine Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde Mehmet Ö. ile birlikte 102. maddenin ilk tahliyesi gerçekleşti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın