KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Bingöl'de 14 okul hakkında yıkım kararı çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından uzmanların sıklıkla uyardığı Bingöl'de, yapılan incelemeler ve çalışmalar sonrasında 14 okul hakkında yıkım kararı çıktı.

Bingöl`de 14 okul hakkında yıkım kararı çıktı
25 MAYIS 2023 PERŞEMBE 15:25
2
2861
0
AA aa

Kahramanmaraş merkezli meydan gelen depremlerde binlerce insan hayatını kaybederken, binlerce bina da yıkıldı. Yaşanan felaketin ardından depremin etkilediği illerden biri olan Bingöl'de, valilik talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarda deprem performans analizleri yapılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde, Fırat Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin de destekleriyle kent genelindeki 50 okulda inceleme yapıldı. Yapılan incemeler sonucunda, kent genelinde 14 okul için önce tahliye ardından da yıkım kararı verildi.

Yıkım kararının verildiği okullarda inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş depremin ardından riskli görülen okulların tahliye edildiğini belirten Engin, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“Okulların hepsi gözden geçirildi, 20'si boşaltıldı”

Şu ana kadar 14 okul hakkında yıkım kararı verildiğini aktaran Engin, “6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli bir deprem meydana geldi. Bu depremde çok can kaybettik. Bu depremden sonra ilimizde de bir çalışma yapıldı. Valimizin talimatlarıyla ilimizdeki bütün okullarımız gözden geçirildi. Çalışmamızı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapıldı. Okullarımızın hepsi gözden geçirildikten sonra bunlardan riskli görülen 20'si tedbir amaçlı boşaltıldı. Daha sonra Bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla Fırat Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi görevlilerince 50 okulumuzda tekrar bir çalışma yapıldı. Fırat Üniversitesi'nin yapmış olduğu çalışmaların ardından 14 okulumuzun yıkım kararı verildi. Bunlar boşalttığımız okullar içerisindeydi. İlimizdeki hassasiyetleri göz önüne alarak, özellikle ilimizin Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunmasından dolayı büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Çalışmalarımız da bu yönde devam etmektedir. Çalışmalarımız bittikten sonra Bakanlığımızca bu okulların yerine yenileri yapılıp çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın