Bingöl'de Tüketici Hakem Heyetine yapılan 178 başvurudan 90'ı karara bağlandı. Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf-kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti'nin 2025 Mart ayında vatandaşların haklarını korumak amacıyla yapılan başvuruları titizlikle inceleyerek, tarafsız ve etkin bir değerlendirme süreci yürüttüğünü söyledi.
Vali Usta: “Tüketici Hakem Heyeti kararları, yapılan toplam 178 başvuruda 90 başvuru karara bağlanmış, 46 başvuru tüketici lehine, 28 başvuru tüketici aleyhine sonuçlanmış, 14 başvuru eksik evrak nedeniyle işlem yapılamamış, 2 başvuru için görevsizlik kararı verilmiştir. Tüketici olarak haklarımızı bilmek ve bilinçli hareket etmek hepimizin sorumluluğudur. Ticaret İl Müdürlüğümüz, vatandaşlarımızın haklarını korumak ve adil bir piyasa düzeni sağlamak için çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf-kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız. Tüketici memnuniyetini artırmak, piyasa dengesini korumak ve adil ticaret anlayışını güçlendirmek için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz'' dedi.
O zaman buradan ben de ihbarda bulunmak istiyorum. Şehirdeki oto lastikçiler ve oto yıkamacılar enflasyonunun çok çok üstünde zam yapmaktadır. Özellikle oto lastikçiler, lastikçiler birliği adında gayreresmi bir oluşumu bu zamlara bir kılıf olarak kullanmaktadır. Oto lastikçilerin ve oto yıkamacıların denetlenmesini ve fahiş zamların geri alınarak gerçekçi fiyatların belirlenmesini talep etmekteyim.
Denetleme icin halkin basvurularinimi bekliyorlar, herkes kafasina gore nasil olsa saglikli ve duzenli denetim yok diye keyfi artis yapiyor. Bugun ceza keislir yarin cezayida cikarmak icin yine ayni sekilde devam ediliyor. Ulkede pahalilik yok aslinda vicdansizlik ve bunada engel olamayan denetimsizlik sistemi vardir.
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın