KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Bingöl'de 2 milyon canlı tavuk üretiliyor

Bingöl'de yüzde 50 tarım destekli olarak kurulan tavuk çiftliklerindeki üretim, çevre illere sevk ediliyor. oluşan canlı tavuk pazarı il ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.

Bingöl`de 2 milyon canlı tavuk üretiliyor
14 KASIM 2017 SALI 23:07
1
3911
0
AA aa

Bingöl'de yüzde 50 tarım desteği ile kurulan tavuk kümesçiliği tesislerinde yıllık olarak 2 milyon tavuk üretiminin yapıldığını belirten girişimci Abdullah Baykara, şu an Bingöl'de kesimhane olmadığı için üretilen tavukların Erzincan'da bulunan Et ve Süt Kurumuna satıldığını söyledi.

Bingöl merkez Garip köyünde tavuk kümesçiliği yapan Baykara, iş yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, kendisi gibi il genelinde tavuk kümesçiliği yapan 9 girişimcinin olduğunu, yaptıkları işle şehir ekonomisine katkılarda bulunduklarını söyledi.

Bingöl'de yıllardır tavuk işinde çalıştığını ifade eden Baykara, “Garip köyünde ortağımla tarım desteği ile bir tavuk kümesçiliğine başladık.  Bizim gibi 9 tesis daha var. Bu tesislerde 45 gün 36 bin tavuk üretimini yapıyoruz.  Yılda altı döngümüz var. Tavukları Erzincan Et ve Süt kurumuna satıyoruz. Bingöl ilimizde şu an tavuk kesimhanesi yok. Bingöl'de kesimhane tesislerinin kurulması için girişimlerimiz var. Bu işi yapan arkadaşlar olarak ilk etapta bir kooperatif kurmayı düşünüyoruz. Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında bir girişimimiz var.” dedi. 

İş yapmak isteyen girişimcilere üretime dayalı iş tavsiyesinde bulunan Baykara, tarım destekli projelerin olduğunu anımsatarak, üretime dayalı işlerin verimli olduğunu söyledi.

Yıllık olarak Bingöl'den çevre illere özelikle Erzincan Et ve Süt kurumuna üretilen yaklaşık 2 milyon civarından kesilmek üzere canlı tavuk sevkinin yapıldığını dile getiren Baykara, bu işten birçok kişinin ekmek yediğini söyledi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın