KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'de 2 terörist yakalandı

Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 2 PKK'lıdan İran uyruklu H.S'nin Hakkari'de Dağlıca ve Aktütün Sınır Birlikleri ile Tunceli'de Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan ve toplam 33 askerin şehit olduğu saldırılara katıldığı ortaya çıktı. Teröristlerle birlikte, güvenlik güçlerinin geçiş yoluna döşenen 60 kilo patlayıcı, silahlar ve mühimatlarda ele geçirildi. 2 teröristle, yataklık yapan 3 kişi tutuklandı.

Bingöl`de 2 terörist yakalandı
03 ARALIK 2011 CUMARTESİ 00:05
0
3534
0
AA aa

Bingöl Valiliği, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonla ilgili geniş kapsamlı açıklama yaptı. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın bazı teröristlerin kent merkezine gelerek eylem arayısı içerisinde olduğu belirlenerek, Nisan ayından itibaren planlı operasyonel faaliyet başlatıldığı belirtildi. 

Yaklaşık 6 ay süren istihbari çalışma sonunda Ç.B., adlı PKK'lının 27 Kasım günü araçla kent merkezine giderken, sivil jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kullanılmaya hazır 1 el bombası ile yakalandı. Operasyonun devamında Jandarma Özel Harekat Timlerinin de katıldığı bir operasyonla İran uyruklu PKK'lı H.S., kentte gizlendiği evde sağ olarak ele geçirildi. 

Yakalanan 2 PKK'lının yer göstermesi sonucu 1 dürbünlü Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 Kalaşnikof tüfek, 1 el bombası, örgütsel doküman, malzeme, silahlara ait mühimmat ile Bingöl-Elazığ karayolunun Kurudere Mevkii'nde güvenlik güçlerine eylem maksadıyla hazırlanmış, 1 büyük tüp, 1 teneke içerisine yerleştirilmiş yaklaşık 60 kilo amonyum nitrat, 200 gram C-4 plastik patlayıcı, 5 elektrikli fünye ve 3 metre ateşleme düzeneği için elektrik kablosu ile patlamanın etkisini artırmak maksadıyla konulmuş 1 adet büyük dolu tüp ele geçirildi. 

Bingöl Valiliği, planlı operasyon kapsamında teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen E.G., H.S., ve S.G., adlı 3 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. 

İRANLI 35 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU EYLEMLERE KATILMIŞ 

Bingöl'de yakalanan PKK'lılardan İran uyruklu H.S'nin 21 Ekim 2007'de 12 askerin şehit edildiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Komando Tabur Komutanlığı'na, 3 Ekim 2008'de 15 askerin şehit olduğu Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Birliği'ne ve 1 Mayıs 2010 günü Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzelenen ve 6 askerin şehit olduğu saldırılara katıldığı belirlendi. 

İranlı PKK'lının yine Ç.B., adlı teröristle birlikte Bingöl'de polis otosuna silahlı saldırı, Karlıova İlçesi'ndeki HES'e yönelik saldırı ve adam kaçırma eylemi, Bingöl Havaalanı inşaatı şantiyesine yönelik eylem, Bingöl-Elazığ karayolunda askeri araçlara ve konvoylara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, el yapımı patlayıcı kullanma, döşeme eylemlerine bağlantılı oldukları ve Bingöl'de eylem arayışı içinde oldukları tespit edildi. 

Soruşturmanın ardından 2 PKK'lı terörist ile bunlara yardım ve yataklık yapan 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın