KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bingöl'de 41 projeye hibe sağlandı

Bingöl Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi uzmanı Ercan Gön, 2011 yılında Bingöl’de 41 projeye hibe desteği sağlandığını belirterek, toplam hibe desteğinin 7 milyon 589 bin EURO olduğunu kaydetti.

Bingöl`de 41 projeye hibe sağlandı
27 ARALIK 2011 SALI 18:37
0
1687
0
AA aa

Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda devam eden 2011 yılı Kamu bilgilendirme toplantısında Valilik Proje Koordinasyon Merkezi uzmanı Ercan Gön, 2011 yılı faaliyetlerini ve 2012 yılı hedeflerini açıkladı.

Merkezleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra görev alanlarında Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması projesi, Kalkınma Bakanlığı'nca desteklenen Sosyal Destek Program (SODES) çalışmaları, Program Otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çalışmaları, göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı sosyal karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan projelerden oluşan,İl düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen,Uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş biçimde yetkilendirildiği,Sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir program olduğunu ifade etti.

Kültür, Sanat, Spor Projeleri Sayısının 24, SODES Destekli Tutarın ise 1milyon 732 bin TL olduğunu belirtti.

2011 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmaları sıralayan Gön, 2011 yılında toplam 31 projenin gerçekleştiğini söyleyerek, “4 adet Mesleki Eğitim Merkezinde138 kursiyer eğitim görmüştür. 20 Eğitim/Beceri Kazandırma Kursunda 701 kursiyer eğitim gördü. Bingöl (13 proje) ve Tunceli (4 Proje) olmak üzere 17 AB destekli projenin izleme ve teknik desteği Merkezimizce verilmektedir. Bu kapsamda ilimizde toplam 41 projeye hibe desteği sağlanmıştır. Toplam hibe desteği 7 milyon 589 bin Avro'dur. Türkiye geneli illere göre yapılan başarı değerlendirmesinde ilimiz, sağlanan hibe desteği itibariyle 16. sırada yer almaktadır. AB Bakanlığı tarafından uygulanan bu program kapsamında 79 ilin sunduğu proje arasından Bingöl dahil 25 ilin projesi kabul edilmiştir. İlimizin projesi “Yüzen Ada Kenti AB'ye Doğru Yüzüyor” dedi.

Gön, “Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi'nin Bilişim ve Teknik Altyapısının Güçlendirilmesi, Eğitim Faaliyetleri Çalışma Ziyaretleri AB Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Seminerleri, Bilgilendirme, Tanıtım ve Görünürlük Faaliyetleri İlde hazırlanan projelere teknik destek sağlayacak altyapıya sahip olunmuştur. AB fonlarından azami yararlanılması için il genelinde proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi için 10 kişilik proje eğiticisi kadrosu oluşturulmuştur” diye konuştu.

2012 yılı hedeflerini açıklayan Gön, şunları söyledi: “AB projelerinde Türkiye genelinde ilk 10'a girmek, 150 kişiye Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimi vermek, AB-Türkiye Müktesebatı ile ilgili olarak fasıl başlıklarında seminer vermek, 4 adet AB UDYK (Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu) toplantısı düzenlemek, 69 SODES projesini izlemek ve teknik destek vermek, bu kapsamda ilimize tahsis edilen 6 milyon 529 bin TL'nin en etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın