Bingöl'de 550 milyon dolarlık demir rezervi yatırımı
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Bingöl- Genç Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda tespit edilen 300 milyon tonluk demir rezervi için 550 milyon dolar yatırımla, peletleme tesisi kurulmasına karar verildiğini duyurdu.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimle, Bingöl'de demir rezervi işlemesi için 550 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını duyurdu.
KAP'a yer alam bildirimin açıklama kısmında şu bilgi ve ifadeler yer aldı;
“Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) adına ruhsatlı Bingöl-Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yoğun cevherleşme tespit edilmiş olup, Peletleme Tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Toplam demir cevheri rezervi yaklaşık 250-300 milyon ton olan bu yatırımın yaklaşık maliyeti 550 milyon ABD Doları'dır. Yıllık 3,0 milyon ton pelet üretim kapasiteli Peletleme Tesisi'nde demir cevheri rezervi kapsamında 100 milyon tonu aşkın pelet üretimi hedeflenmektedir. YILLIK 250 MİLYON DOLARLIK KÂR ARTIŞI BEKLENİYOR
Yatırımın tamamlanması ile birlikte, ön fizibilite değerlendirmelerine göre bugünkü fiyatlarla faaliyetlerden elde edilecek kar artışının yıllık yaklaşık 200-250 milyon ABD Doları olması beklenmektedir. Şirketimizin önemli hammaddelerinden biri olan pelette kendine yetebilirlik oranının yüzde 25-30 bandından yüzde 80-85'e, toplam demirli hammaddede ise kendine yetebilirlik oranının yüzde 15-20 bandından yüzde 40-45 bandına çıkması öngörülmektedir.
Bingöl-Avnik'te kurulacak olan Peletleme Tesisi ile şirketimizin çelik üretiminde hammadde arz güvenliği sağlanarak kendine yetebilirlik oranının yükselmesi ve ülkemizdeki ithal pelet kullanım oranının azaltılarak yerli ekonomiye katkı sağlanması hedeflenmektedir.
2600 rakımlı şaheser tabiatıyla Akdağ ın dibinde Dimin madencilik yeni dağçıklar çıkartırken bu yeni haberler Avnik-Güzeldere-Kavaklı vb köylerde azalan ceviz -üzüm hasılatına bir darbe daha mı geldi dedirtmekte.Kurulacak tesisin ekolojik standartlar altında hizmet vereceğini ümit ediyor ve uyarıyoruz.Kar hırsı o doğda yetişecek nice çocuktan değerli değil..
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın