KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de 573 kişi iş yeri kapadı

Bingöl Deftardarlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, 2009 yılı içerisinde 762 mükellefin işe başladığını, 573 mükellefin ise iş terki verdiğini söyledi

Bingöl`de 573 kişi iş yeri kapadı
24 ARALIK 2009 PERŞEMBE 04:33
0
1671
0
AA aa
Bingöl Defterdarlığı, muhasebe meslek mensupları, ticaret ve esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda 2009 yılında yapılan çalışmalar ile 2010 yılında yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.
 
Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, Defterdar Yardımcısı Erdoğan Çelik, Vergi Dairesi Müdürü Galip Kayhan ve muhasebecilerin katıldığı toplantıda Bingöl Deftardarlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, 2009 yılı içerisinde 762 mükellefin işe başladığını, 573 mükellefin ise iş terki verdiğini söyledi.
 
 
Kamuoyunda 'Varlık Barışı' olarak bilinen 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması hakkındaki kanuna göre, beyan ve bildirim süresinin 31 Aralık 2009 tarihinde sona ereceğini belirten Karaköse, bu kanun kapsamına para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazların girdiğini ifade etti.
 
2009 yılı içerisinde gerçekleşen vergi tahakkuk ve tahsilat oranları hakkında da bilgi veren Bingöl Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, "2009 yılı Kasım ayı itibariyle 94 milyon 259 bin TL vergi tahakkuku yapılmış, 58 milyon 704 bin TL tahsil edilmiştir. Aynı dönemde ilimiz genelinde yapılan giderlerin toplamı 435 milyon 746 bin TL'dir. Yapılan tahsilatın giderleri karşılama oranı ise yüzde 13,47'dir" dedi.
Karaköse, Bingöl genelinde toplam 9 bin 287 vergi mükellefinin bulunduğunu ifade etti.
 
 
Bingöl'de ekonomik krize rağmen 2008 yılına göre 2009 yılında iş terki veren mükellef sayısının düştüğünü, işe başlayan mükellef sayısının ise arttığını belirten Karaköse, 2008 yılında 435 mükellefin işe başladığını, 782 mükellefin ise iş terki verdiğini, 2009 yılının 11 ayında ise 762 mükellefin işe başladığını, 573 mükellefin ise iş terki verdiğini ifade etti.
 
 
Karaköse, ayrıca 2009 yılı içerisinde 3 bin 998 mükellefin denetlendiğini 311 kişiye 110 bin 521 TL ceza kesildiğini kaydetti.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi  
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın