KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Bingöl'de 6 kişi tutuklandı

Bingöl’de eylem hazırlığı yaparken, polis tarafından suçüstü yakalanan ve aralarında DBP Bingöl İl Başkan’ında bulunduğu 9 kişi ile daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan bir kişi hâkim karşısına çıkarıldı. Mahkeme heyeti, 10 kişiden 6’sı hakkında tutuklama kararı verdi.

Bingöl`de 6 kişi tutuklandı
02 AĞUSTOS 2015 PAZAR 16:14
0
3201
1
AA aa

 Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki eylemlerin ardından güvenlik tedbirlerinin had safhaya çıkarıldığı Bingöl'de, Mirzan Mahallesi çamlık alanında 40 adet Molotof, parça tesirli bomba ve Molotof hazırlığında kullanılan çok sayıda malzemeye yakalanan 9 kişi ve daha önce gözaltına alınan bir kişi, emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nda işlemleri tamamlanan 10 kişi, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

DBP İL BAŞKANI DA TUTUKLANDI
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, mahkeme sonucunda Mirzan Mahallesi çamlık alan mevkiinde bulunan ormanda eylem hazırlığındayken yakalanan ve aralarında DBP Bingöl İl Eş Başkanı Mervan Temiz'in de bulunduğu M.K., F.T., O.B. ve C.U. ile birlikte daha önce katıldığı eylemler nedeniyle yakalanan V.K.S. tutuklanırken, H.B., M.A. ve B.A. adli kontrol, Ö.K. ise yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik 28 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla 9 kişiyi, 4 adet el yapımı parça tesirli bomba, 4 adet torpil, 40 adet hazırlanmış molotof, 2 adet havai fişek rampası, 11 adet boş şişe, 1,5 Litre pet şişe içerisinde benzin, 1 adet tabanca, çok sayıda eldiven ve molotof yapımında kullanılan malzeme ile yakalamıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ali Kemal (@Misafir_19109)
03 Ağustos 2015 Pazartesi 10:07
DBP İl Başkanı Mervan Temiz kendisi Diyarbakırlıdır ve Bingöl'deki YDG-H birimini kurmak için görevlendirilmiştir. Öğrenci olaylarını ve Beşyol'da sürekli çıkan eylemlerin baş aktörüdür. Mahkeme bir kaç gün sonra tekrar salıverir ve Bingöl'ün başına bu dafa daha büyük çoraplar örer. Yazık vallahi yazık! Bingöllüler bunlara prim vermemeli!!!
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın