KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bingöl'de 65 yaş ve üstü ücretsiz taşımada karar verildi!

Bingöl S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 65 yaş ve üstü ücretsiz taşımada aldığı kararı bugün itibariyle yürürlüğe koydu. Engelliler, şehit aileleri ve gaziler ise karar dışı tutulacak.

Bingöl`de 65 yaş ve üstü ücretsiz taşımada karar verildi!
18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA 23:06
20
9430
20
AA aa

Türkiye geneli hayata geçirilen özel halk otobüslerinde 65 yaÅŸ ve üstü için ücretsiz taşınmasının sonlandırılması kararı, Bingöl'de de uygulamaya alındı. Bingöl S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi de 65 yaÅŸ ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmasına bugün itibariyle son verdi.

“Ücretsiz Taşımada Eylül'de 900 Bin Liralık Zarar Söz Konusu”

65 yaÅŸ ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmasından vazgeçilmesi kararına iliÅŸkin görüÅŸleri alınan Bingöl S.S 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi BaÅŸkan Yardımcısı Abdullah Tunç; “Bingöl Belediyesi'nin bu konuda bir desteÄŸi yok. Åžimdiye kadar kendi inisiyatifimizle bunu yapıyorduk ama gelinen noktada bu yükü taşıyacak gücümüz kalmadı. Ülke genelinde özel halk otobüsleri için alınan kararı bizler de Bingöl'de uyguladık ve bugün itibariyle 65 yaÅŸ ve üstü ücretsiz taşımayı sonlandırdık” dedi.

Bu kararın engelli, ÅŸehit aileleri ve gazileri kapsamadığını vurgulayan Tunç, Eylül ayı verilerini paylaşıp kayıplarına dikkat çekti;

“Eylül 2023'te 112 Bin 274 ücret taşıma yapmışız. Bir yolcunun taşıma maliyeti 10 lira. Aylık maliyeti 1 milyon 122 Bin 740 TL. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla devletimizin bize engelli, ÅŸehit aileleri ve gaziler için ödediÄŸi destek tutarı ise 216 Bin TL. Toplam ücretsiz taşımayı dikkate aldığımızda bir aylık zararımız 906 Bin 740 TL. Böyle bir tablo karşısında, akaryakıt ve diÄŸer giderler de göz önüne alındığında bu zararla nasıl baÅŸa çıkabiliriz? Bundan dolayı da 65 yaÅŸ ve üstü yolcularımızı artık ücretsiz taşıyamayacağız. Engelli, ÅŸehit aileleri ve gazilerimizi ise ücretsiz taşımaya devam edeceÄŸiz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104559)
22 Ekim 2023 Pazar 09:55
Halkı bunlara mecbur eden belediye utansın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104558)
22 Ekim 2023 Pazar 09:54
Zaten yüksek lisans ve doktora yapan insanları da öğrenci saymadınız Kısacık mesafeye onca para hakkınızın çok üstündedir. Cebiniz bolca dolsun, Bingöl burjuvajisi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104557)
22 Ekim 2023 Pazar 09:51
Canım Bingölüme acıyorum. Kısacık bir mesafeye 10 lirada çok para. Başka ülkelere, şehirlere gidince insanın aklı duruyor. Metrobüs. metro. Çok uzun mesafeye daha az para ödeniyor. Bizim memleketimizin taşımacılığı halkımıza hizmetten çok birinin cebini doldurma peşinde. Belediye metrobüs, otobüs ve daha farklı hizmetler sunmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104526)
21 Ekim 2023 Cumartesi 13:16
resmen özel hat otobüscüleri bingölün üstüne cökmüs.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104477)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 23:22
Balikesir'de yaşıyorum. Şehir içinde 15 km gidiyorsunuz ve 14 TL ödüyorsunuz. Bingøl'de 2 km yola 10 TL ödeniyor ve kooperatif palavra atıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104476)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 23:04
Bunca senedir birileri zenginliğin sefasını çeksin diye bu halk belediye otobüsü olmadan bunlara mahkum oldu, hakkım helal değildir. İlk seçimde belediye otobüsü sözü verene oyumu vereceğim
Misafir KullanıcÄ (@Misafir_104469)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 20:34
Belediye otobüsü olmayan tek il herhalde bingöl özel halk otobüsü tekeli kaldırılmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104464)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 15:37
Beledıye olsaydı halımızde bu olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104463)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 15:08
Erdal arıkan seçim yaklaştı diye 200 milyon kredi çekip bizim paramızla REKLAM yapacağına bu soruna bir çözüm üretsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104462)
19 Ekim 2023 PerÅŸembe 13:23
Engelli kartım var bastım oda geçersizdi engelli kimliğimi gösterdim birşey demedi
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın