KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Bingöl'de 9 ayda yapılan test sayısı açıklandı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında kurulan laboratuvarda 9 ayda 85 bin Koronavirüs (Covid-19) testinin yapıldığı bildirilirken, sonuçların ise 7 saatte belli olduğu kaydedildi.

Bingöl`de 9 ayda yapılan test sayısı açıklandı
29 ARALIK 2020 SALI 16:15
6
2681
1
AA aa

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, AA muhabirine, pandemi dolayısıyla Sağlık Bakanlığınca kurulan PCR laboratuvarının hizmete başlamasıyla bir testin 7 saatte sonuca ulaştığını söyledi.

Pandemiyle mücadelede filyasyon ekibinde 139, laboratuvarda 15 kişilik ekibin görev yaptığını belirten Gündoğdu, ekiplerin haftanın her günü 24 saat esasına göre hizmet verdiğini belirtti.

Nisan ayından bu yana 85 bin Covid-19 testinin yapıldığını kaydeden Gündoğdu, koronavirüsle mücadele çalışmasını hassasiyetle yürüttüklerini dile getirdi.

Salgınla mücadelede filyasyon ekiplerinin sahada çalışmaların başarıya ulaşması, alınan testlerin en kısa sürede çalışılması ve sonucun kısa sürede verilmesinin önemli olduğunu aktaran Gündoğdu, şunları belirtti:

"Bütün ilçelerimizden bu testlerin merkeze getirilmesi filyasyon ekiplerimizin aldığı numunelerin en kısa sürede laboratuvara ulaştırılması, laboratuvarda da testlerin çalışılması çok ciddi bir gayret ve özen gerektirmektedir. Sonuç, vatandaşlarımız mesajla iletiliyor."

Pandemiyle mücadelenin en etkili yolunun maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğunu anlatan Gündoğdu, önlemler konusunda vatandaşların rehavete kapıldığı dönemlerde vaka sayılarının arttığını bildirdi.

 Uyarıları dikkate almayan bazı insanların zamanla pişmanlık yaşadıklarına ve ailelerinden kayıplar olduğuna şahit olduklarını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Yürüttüğümüz 9 aylık pandemiyle mücadelede şunu gördük, özellikle tedbirleri uymayan ve bütün uyarılara rağmen gerek pozitif gerek temasta olup bu uyarılara aldırış etmeden eş dost ziyaretinde bulunan ve arkadaşlarıyla bir araya gelen insanların sonra hem kendisinin pozitif çıktığı hem de bütün sevdiklerinin, yakınlarına, komşularına bu hastalığı maalesef bulaştırdığını gördük. Bu noktada çok yoğun uyarılarımıza rağmen buna aldırış etmeyen insanların da daha sonra çok büyük pişmanlıklar yaşadığını maalesef ailelerinden kayıplar olduğunu gördük." (AA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80233)
29 Aralık 2020 Salı 16:38
günaydın günaydın uyandınız 10 aydır vaka sayısı vermeyenler şimdi uyandılar.
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın