Bingöl'de Aksa şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siyonist işgal rejimi tarafından Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Bingöl'de gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapılarak katliamlar tel'in edildi.
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu tarafından organize edilen ve yüzlerce vatandaşın katılım ile gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazı, Cuma namazı sonrası Bingöl merkez Ulu Cami avlusunda kılındı. Namaz öncesi ve sonrası vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, her zaman Filistin halkının yanında ve destekçisi olacaklarını dile getirdiler.
Gıyabi cenaze namazından sonra camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yapan İslami Kardeşlik Platformu, Siyonist işgal rejiminin Heniyye ailesine ve Gazze halkına yönelik katliamlarını tel'in etti.
İslami Kardeşlik Platformu adına konuşma yapan Bingöl peygamber sevdalıları temsilcisi Şefik Börü, halka şu çağrıda bulundu;
“Terör şebekesi İsrail'in soykırım girişiminin altıncı ayını bitti, yedinci ayında da zülüm ve soykırıma devam etmekte. Direnişçi mücahitlerle mücadele etmekten aciz olan terör şebekesi öfkesini sivil halktan çıkarmaya soykırım yapmaya devam ediyor. Bayram günü HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye'nin yetişkin üç evladını ve dört tane torununu vahşice katlettiler. Biz 57 İslam ülkesi sadece kınamakla ve gıyabi cenaze namazı kılmak ile yetiniyoruz. Boykotu dahi gereği gibi icra edemiyoruz. Rahtımızdan, konforumuzdan vazgeçemiyoruz. Selin getirdiği çer çöp misali olmuş bi-çare durumdayız. Kendimize ağlayıp yas tutmamız gerekiyor, kendimizi hizaya getirmemiz gerekiyor. İman Gazze'de, İslam Gazze'de, direniş Gazze'de, tevekkül Gazze'de, şehadet Gazze'de.” dedi.
'Tarumar etmediğin hiçbir heykel ve düzeltmediğin hiçbir yüksek kabir bırakmayasın.' (bk. Müslim, Cenaiz,93; Ebu Davud, Cenaiz, 68; Tirmizî, Cenaiz, 56; Nesai; Cenaiz,99, Ahmed b. Hanbel,1/96,129) 'Kabrimi bayram yerine çevirmeyiniz.Bana salatu selam getiriniz.Zira nerede olursanız olun salatu selamınız bana ulaşır.'(Ebu Davud,menasik 97)
Ümmeti müslüman çok parçalı çök.En aşağılık anlayışta suudların temsil ettiği selefi vahabi anlayıştır.Bunların fıtratında islami değerlere saldırı vardır.Sahabe türbelerine saldırı yıkım faaliyeti hafızalardadır.Bizzati hz muhamedin kutsal ilan eeiği kendi türbesi baki mezarlığı kabbe mescidi aksa diğer müslüman ahalinin tepkisi olmasaydı devlet olmuş bu vahabi zihniyet tarafından çoktan yerle yeksen olmuştu.Dikkat edilirse bu kadar cinayetlere rağmen bu vahabi selefi anlayıştan çıt yok.Onaylıyorlar.Asıl fitne bu.
İslam için İsrail devlet siyaseti kadar tehlikeli olan sudi vahabi anlayışıdır. İslam türbelerini yakıp yıkan islami kültürel değerine düşman bu anlayışı kutsamaktasınız.Asıl fitne budur.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın