Bingöl'de Aksa şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siyonist işgal rejimi tarafından Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Bingöl'de gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapılarak katliamlar tel'in edildi.
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu tarafından organize edilen ve yüzlerce vatandaşın katılım ile gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazı, Cuma namazı sonrası Bingöl merkez Ulu Cami avlusunda kılındı. Namaz öncesi ve sonrası vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, her zaman Filistin halkının yanında ve destekçisi olacaklarını dile getirdiler.
Gıyabi cenaze namazından sonra camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yapan İslami Kardeşlik Platformu, Siyonist işgal rejiminin Heniyye ailesine ve Gazze halkına yönelik katliamlarını tel'in etti.
İslami Kardeşlik Platformu adına konuşma yapan Bingöl peygamber sevdalıları temsilcisi Şefik Börü, halka şu çağrıda bulundu;
“Terör şebekesi İsrail'in soykırım girişiminin altıncı ayını bitti, yedinci ayında da zülüm ve soykırıma devam etmekte. Direnişçi mücahitlerle mücadele etmekten aciz olan terör şebekesi öfkesini sivil halktan çıkarmaya soykırım yapmaya devam ediyor. Bayram günü HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye'nin yetişkin üç evladını ve dört tane torununu vahşice katlettiler. Biz 57 İslam ülkesi sadece kınamakla ve gıyabi cenaze namazı kılmak ile yetiniyoruz. Boykotu dahi gereği gibi icra edemiyoruz. Rahtımızdan, konforumuzdan vazgeçemiyoruz. Selin getirdiği çer çöp misali olmuş bi-çare durumdayız. Kendimize ağlayıp yas tutmamız gerekiyor, kendimizi hizaya getirmemiz gerekiyor. İman Gazze'de, İslam Gazze'de, direniş Gazze'de, tevekkül Gazze'de, şehadet Gazze'de.” dedi.
'Tarumar etmediğin hiçbir heykel ve düzeltmediğin hiçbir yüksek kabir bırakmayasın.' (bk. Müslim, Cenaiz,93; Ebu Davud, Cenaiz, 68; Tirmizî, Cenaiz, 56; Nesai; Cenaiz,99, Ahmed b. Hanbel,1/96,129) 'Kabrimi bayram yerine çevirmeyiniz.Bana salatu selam getiriniz.Zira nerede olursanız olun salatu selamınız bana ulaşır.'(Ebu Davud,menasik 97)
Ümmeti müslüman çok parçalı çök.En aşağılık anlayışta suudların temsil ettiği selefi vahabi anlayıştır.Bunların fıtratında islami değerlere saldırı vardır.Sahabe türbelerine saldırı yıkım faaliyeti hafızalardadır.Bizzati hz muhamedin kutsal ilan eeiği kendi türbesi baki mezarlığı kabbe mescidi aksa diğer müslüman ahalinin tepkisi olmasaydı devlet olmuş bu vahabi zihniyet tarafından çoktan yerle yeksen olmuştu.Dikkat edilirse bu kadar cinayetlere rağmen bu vahabi selefi anlayıştan çıt yok.Onaylıyorlar.Asıl fitne bu.
İslam için İsrail devlet siyaseti kadar tehlikeli olan sudi vahabi anlayışıdır. İslam türbelerini yakıp yıkan islami kültürel değerine düşman bu anlayışı kutsamaktasınız.Asıl fitne budur.
Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde faaliyetlerini sürdüren Güveçlispor, 8-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik 2 ay süreli ücretsiz yaz futbol kursu açıyor. Kulüp yönetimi, kursla birlikte çocukları sporla buluşturmayı ve yetenekli sporcuları kulübe kazandırmayı hedefliyor.
15.06.2026
01:39
Sırım Çayı'nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Sırım çay hattında yaşanan olayda, akıntıya kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, kaybolan bir kişi için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan 12Bingölspor'da, olağanüstü kongrenin ertelenmesiyle birlikte belirsizlik derinleşti. Aday çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen kongre, kulübün geleceğini kritik bir haftaya taşıdı.
15.06.2026
01:36
Genç Muratspor BAL Biletini Kaptı
BAL Play-Out maçında Solhan Futbol Kulübü'nü 3-1 mağlup eden Genç Muratspor, Bölgesel Amatör Lig'de yoluna devam etti. İlk yarıyı geride kapatan sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla geri dönüşe imza attı.
15.06.2026
01:33
Bingöl'de Jandarma Günü Coşkusu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen programla Jandarma Teşkilatı'nın 187. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama programında rehine kurtarma, komando ve köpek timi gösterileri beğeni topladı. Vali Cahit Çelik, jandarmanın milletin huzurunun teminatı olduğunu söyledi.
15.06.2026
01:32
Bingöl'de pedallar sağlık için döndü
Yeşilay'ın geleneksel bisiklet turunda Bingöllüler, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için şehir merkezinde pedal çevirdi. Vali Cahit Çelik'in de katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın