Bingöl'de Aksa şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siyonist işgal rejimi tarafından Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin katledilen ailesi ve Gazze şehitleri için Bingöl'de gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapılarak katliamlar tel'in edildi.
Bingöl İslami Kardeşlik Platformu tarafından organize edilen ve yüzlerce vatandaşın katılım ile gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazı, Cuma namazı sonrası Bingöl merkez Ulu Cami avlusunda kılındı. Namaz öncesi ve sonrası vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, her zaman Filistin halkının yanında ve destekçisi olacaklarını dile getirdiler.
Gıyabi cenaze namazından sonra camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yapan İslami Kardeşlik Platformu, Siyonist işgal rejiminin Heniyye ailesine ve Gazze halkına yönelik katliamlarını tel'in etti.
İslami Kardeşlik Platformu adına konuşma yapan Bingöl peygamber sevdalıları temsilcisi Şefik Börü, halka şu çağrıda bulundu;
“Terör şebekesi İsrail'in soykırım girişiminin altıncı ayını bitti, yedinci ayında da zülüm ve soykırıma devam etmekte. Direnişçi mücahitlerle mücadele etmekten aciz olan terör şebekesi öfkesini sivil halktan çıkarmaya soykırım yapmaya devam ediyor. Bayram günü HAMAS liderlerinden İsmail Heniyye'nin yetişkin üç evladını ve dört tane torununu vahşice katlettiler. Biz 57 İslam ülkesi sadece kınamakla ve gıyabi cenaze namazı kılmak ile yetiniyoruz. Boykotu dahi gereği gibi icra edemiyoruz. Rahtımızdan, konforumuzdan vazgeçemiyoruz. Selin getirdiği çer çöp misali olmuş bi-çare durumdayız. Kendimize ağlayıp yas tutmamız gerekiyor, kendimizi hizaya getirmemiz gerekiyor. İman Gazze'de, İslam Gazze'de, direniş Gazze'de, tevekkül Gazze'de, şehadet Gazze'de.” dedi.
'Tarumar etmediğin hiçbir heykel ve düzeltmediğin hiçbir yüksek kabir bırakmayasın.' (bk. Müslim, Cenaiz,93; Ebu Davud, Cenaiz, 68; Tirmizî, Cenaiz, 56; Nesai; Cenaiz,99, Ahmed b. Hanbel,1/96,129) 'Kabrimi bayram yerine çevirmeyiniz.Bana salatu selam getiriniz.Zira nerede olursanız olun salatu selamınız bana ulaşır.'(Ebu Davud,menasik 97)
Ümmeti müslüman çok parçalı çök.En aşağılık anlayışta suudların temsil ettiği selefi vahabi anlayıştır.Bunların fıtratında islami değerlere saldırı vardır.Sahabe türbelerine saldırı yıkım faaliyeti hafızalardadır.Bizzati hz muhamedin kutsal ilan eeiği kendi türbesi baki mezarlığı kabbe mescidi aksa diğer müslüman ahalinin tepkisi olmasaydı devlet olmuş bu vahabi zihniyet tarafından çoktan yerle yeksen olmuştu.Dikkat edilirse bu kadar cinayetlere rağmen bu vahabi selefi anlayıştan çıt yok.Onaylıyorlar.Asıl fitne bu.
İslam için İsrail devlet siyaseti kadar tehlikeli olan sudi vahabi anlayışıdır. İslam türbelerini yakıp yıkan islami kültürel değerine düşman bu anlayışı kutsamaktasınız.Asıl fitne budur.
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın