KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Bingöl'de Anadolu Şenliği'ne Gazze tepkisi! 'İptal edilmeli'

Bingöl'de bugün başlayacak ve 25 Eylül'e kadar sürecek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Anadolu Şenlikleri'nin iptali çağrısında bulunan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu: 'Gazze'de bu denli büyük bir acı yaşanırken, eğlence adı altında şenlikler tertiplemek insani, vicdani ve ahlaki değerlerle bağdaşmamaktadır'

Bingöl`de Anadolu Şenliği`ne Gazze tepkisi!
19 EYLÜL 2025 CUMA 14:53
20
1563
5
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve katliamlara karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Bingöl'de düzenlenecek Anadolu Şenliği'nin iptali çağrısında bulundu.

Mazlumların feryadının yürekleri dağladığı bu hassas günlerde, hiçbir eğlence programının bu acıyı hafifletemeyeceği, hiçbir şenliğin bu zulmün görmezden gelmemize vesile olamayacağının vurgulandığı açıklamada, şu görüş ve ifadelere yer verildi;

“Gazze'de iki yıldır aralıksız süren vahşet karşısında, on binlerce masum insan katledilmiş, kadınlar ve çocuklar ağır zulümlere maruz bırakılmış, milyonlarca insan açlık, yokluk ve çaresizlik içinde yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Dünya kamuoyunun büyük ölçüde sessiz kaldığı bu trajedi, vicdan sahibi her insanın yüreğini dağlamaktadır.

Böylesine ağır bir zulmün gölgesinde, Bingöl'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şenlikler düzenlenmesi kabul edilemez bir durumdur. Gazze'de bu denli büyük bir acı yaşanırken, eğlence adı altında şenlikler tertiplemek insani, vicdani ve ahlaki değerlerle bağdaşmamaktadır. Bu tür etkinlikler, hem ümmetin ortak acısını görmezden gelmek anlamına gelmekte hem de halkımızın inanç ve değerleriyle çelişmektedir.

Bir taraftan sürekli olarak tasarruf tedbirlerinden söz edilirken, diğer taraftan milyonlarca liranın toplumun ahlaki ve manevi hayatına hiçbir katkı sunmayan etkinliklere harcanması, mazlumların feryadına kulak tıkamak demektir. Milletimizin alın teriyle elde edilen kaynakların, toplumun ihtiyaçları ve mağdur kardeşlerimizin yaraları için kullanılacağı yerde, heba edilmesi asla kabul edilemez.

Ayrıca, dindar bir nesil yetiştirmeyi hedeflediğini ifade eden iktidarın, kültür faaliyetleri kapsamında gençliği yozlaştıracak bu tür programlar icra etmesi, son derece kaygı verici bir durumdur. Kültür şenlikleri adı altında düzenlenen bu tür faaliyetler, gençlerimizi köklerinden, inanç ve değerlerinden uzaklaştırmakta; toplumsal yapımızın ahlaki dokusunu zedelemektedir.

Bizler, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak;

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bingöl'de yapmayı planladığı şenliklerin derhal iptal edilmesini,

Yetkililerin milletimizin ve ümmetin hassasiyetlerini dikkate almasını,

Kamu kaynaklarının heba edilmek yerine, mazlumların yaralarını sarmaya ve gençliğimizin ihyasına yönelik alanlarda kullanılmasını, ısrarla talep ediyoruz.

Mazlumların feryadının yüreklerimizi dağladığı bu hassas günlerde, hiçbir eğlence programı bu acıyı hafifletemez; hiçbir şenlik, bu zulmü görmezden gelmemize vesile olamaz. Vicdan sahibi her bireyi, bu konuda duyarlı olmaya ve yetkilileri sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak, daha önce belirtilen programın iptali için gerekli mercilere başvuruda bulunduğumuzu ve bu konudaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaştığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116062)
20 Eylül 2025 Cumartesi 08:36
Bir vatandaş olarak gazede bukadar acı varken bu şenlikleri doğru bulmuyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116060)
20 Eylül 2025 Cumartesi 05:54
Hem ağlarım hem giderim mantığı! Müslümanların kalpleri aynı ritimde atmadığı sürece bu durumu kullanan siyonistler ve destekçileri hiç gazzede ve diğer yerlerde soykırıma ara verir mi? Oysa komşusu açken tok yatan mevzusu sadece yiyecek-içecek ile ilgili bir hadis değildi! Her konuda bize mesaj veriyordu peygamberimiz. Ama biz eksik anlıyoruz bence.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116053)
19 Eylül 2025 Cuma 20:46
Bu akşam o konserde olanlar yarın gazze yürüşünde en önde yer alırlar hiç merak etmeyin.Burası Bingöl bıçak sırtı bir şehir ve demokrafik yapısı kökten değişmiş aidiyetinden uzak bir şehir.Ne saygı var nede hoşgörü.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116048)
19 Eylül 2025 Cuma 15:54
Evet... Kesinlikle iptal edilmelidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116065)
20 Eylül 2025 Cumartesi 10:56
@Misafir Kullanıcı Bence de yapılmamalıdı.Ancak günler öncesinde yapılacağı duyurular var olmasına rağmen hiç bir STK tepki göstermedi. Konser günü yapılan tepkiler ciddiyetten uzak uzak. Samimi gelmiyor
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın