KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de bebek ölümleri azaldı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanan raporda, Bebek Ölüm Hızı 2017'de 12,5 iken bu oran 2018 yılında 9,6 olarak değişti.

Bingöl`de bebek ölümleri azaldı
26 MART 2019 SALI 19:10
1
1802
1
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Neonatal Resüsitasyon Eğitimleri başladı. Bu kapsamda, gerçekleşen bebek ölümlerini incelemek ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla Bingöl'de aile hekimlerine yönelik tekrarlayan periyotlarla eğitimler düzenlenmesi, sağlık hizmetlerine ulaşımla ilgili problem yaşayabileceği düşünülen gebelere yönelik misafir anne programı kapsamında barınma hizmeti sağlanması, yeni doğan bebeklerin bakımlarının güncellenen mevcut bilgiler ışığında eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için ilimizde görev yapan sağlık personellerine yönelik yeni doğan canlandırma programı eğitiminin verilmesi, acil durumlarda daha hızlı hareket edebilmek ve acil duruma etkin bir şekilde müdahale edebilmek için eğitimlerin başladığı bildirildi.

Programın açılışını yapan Neonatal Resüsitasyon Program sorumlusu Mevlüde Yazıgan, NRP Eğitimi hakkında kısa bir sunum yaparak, yapılan çalışmalar ve verilecek olan eğitimlerle ilgili bilgiler verdi.

Yazıgan'ın ardından kürsüye çıkan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ise şunları söyledi:

 “Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, ilimiz genelinde yeni doğan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. 1998 yılından itibaren yürütülmekte olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) ile bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflenmektedir” diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlimizde bebek ölümleri yapılan önemli çalışmalar ve sağlık çalışanlarımızın gayretleri ile önceki yıllara göre büyük oranlarda azalmıştır. 2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri de önemli çalışmalarla 2018 yılında %100 oranında düşürülmüştür. Böylelikle bebek ölümleri Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının altına inmiş, Türkiye ortalamasına yaklaşmıştır. Amacımız önlenebilir bebek ölümlerinde Türkiye ortalamasının da altına düşerek önlenebilir bebek ölümlerini sıfır seviyesine indirmektir. İnşallah bu eğitimler ile kalite daha da artacak ve sürdürülebilir hale gelecektir. Eğitim programının hayırlı olmasını diliyor, katkılarından dolayı Eğitim Program Koordinatörlüğüne ve eğitime katılan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

2014

2015

2016

2017

2018

Türkiye Bebek Ölüm Hızı

10,3

10,0

9,7

9,2

-

Doğu Anadolu Bölgesi Ölüm Hızı

14,6

14,2

13,6

12,4

-

Bingöl Bebek Ölüm Hızı

14,4

12,8

18,2

12,5

9,6

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42244)
27 Mart 2019 Çarşamba 18:39
KADIN DOĞUM HASTANESİ BAŞHEKİMİNİ VE KAT DENETMENLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın