KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Bingöl'de bebek ölümleri azaldı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, '2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri önemli çalışmalarla 2019 yılında Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür' dedi.

Bingöl`de bebek ölümleri azaldı
19 ARALIK 2019 PERŞEMBE 17:51
5
2756
1
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nce “Yeni Doğan Canlandırma” programı kapsamında 17-19 Aralık tarihleri arasında kentteki 25 sağlık personeline bu konu hakkında çeşitli eğitimler verildi.

Eğitimin kapanış programında bir açıklama yapan Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, verilen eğitimlerle beraber bebek ölüm sayılarında ciddi bir iyileşme olmasını beklediklerini aktardı.

Gündoğdu, “Hastalıkların erken tanı ve tedavisi, gebelere ve bebeklere verilen sağlık bakımının iyileştirilmesi ve ulaşılabilir kılınması, gebelerin ve bebeklerin doğru beslenmesinin sağlanması ile beraber bebek ölüm sayılarında ciddi bir iyileşme olması beklenmektedir.  Gerçekleşen bebek ölümlerini incelemek ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla ilimizde; aile hekimlerine yönelik tekrarlayan periyotlarla eğitimler düzenlenmesi, sağlık hizmetlerine ulaşımla ilgili problem yaşayabileceği düşünülen gebelere yönelik misafir anne programı kapsamında barınma hizmeti sağlanması, yeni doğan bebeklerin bakımlarının güncellenen mevcut bilgiler ışığında eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için ilimizde görev yapan sağlık personellerine yönelik yeni doğan canlandırma programı eğitiminin verilmesi, acil durumlarda daha hızlı hareket edebilmek ve acil duruma etkin bir şekilde müdahale edebilmek için ilimizin risk haritasının belirlenmesi gibi bir dizi sağlık eğitimi verilmiştir. İlimizde sunulan bu sağlık hizmetleri neticesinde 2019 yılı itibariyle bebek ölüm hızı Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür” dedi.

“Bebek ölüm oranı Türkiye ortalamışının altına düştü”

Bingöl'de bebek ölüm oranının 2016 yılında yüksek olduğunu ancak verilen eğitimler neticesinde bu oranının 2019 yılı itibariyle Türkiye ortalamasının altına düştüğünü söyleyen Gündoğdu, “Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, ilimiz genelinde yeni doğan ölümleri ile ilgili önlenebilir ölümlerin asgari seviyeye indirilmesidir. 1998 yılından itibaren yürütülmekte olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) ile bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla, doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflenmektedir. İlimizde bebek ölümleri yapılan önemli çalışmalar ve sağlık çalışanlarımızın gayretleri ile önceki yıllara göre büyük oranlarda azalmıştır. 2016 yılındaki yüksek olan bebek ölümleri de önemli çalışmalarla 2019 yılında Türkiye ortalamasının altına düşürülmüştür. Amacımız önlenebilir bebek ölümlerinde %7'nin altına düşürmektir. Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımcılara başarı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Program, sağlık personellerine verilen sertifikanın ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53600)
19 Aralık 2019 Perşembe 22:20
Tablo icler acisi, oransal olarak Turkiyenin ortalamasindan yuksek bebek ölumlerimiz var. Ayrica il saglik muduru diyor ki onemli calismalarimiz ile bebek ölum oranlarini dusurduk! Bu aslinda ne demek biliyor musunuz, bu onlemler onceden alinsaydi o kadar bebek hayatini kaybetmeyecek demekti. Önceki donemlerde apacik bir suistimal var, normalde savcilarin bu itiraf sonrasi harekete gecmesi gerekirdi. Özelikle dogum hastanesi yetkilileri uzerinde durulmali..
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın