KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'de besicilerin zorlu mesaisi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde çetin geçen kış aylarına rağmen besiciler, yaklaşık 1,5 kilometre boyunca at ve kızaklarla taşıdığı otlarla hayvanlarını besliyor.

Bingöl`de besicilerin zorlu mesaisi
15 OCAK 2024 PAZARTESİ 14:41
0
2950
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı, besicilikle uğraşan vatandaşların işlerini zorlaştırıyor. Karlıova ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynarpınar köyündeki besicilerin birçoğu, kar yağışının ardından yaz aylarında biçtikleri otları at veya kızaklarla taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor.

Baba mesleği olan besiciliği yıllardır sürdüren 4 çocuk babası Fazlı Gürgen (44), her gün erken saatlerde uyanarak zorlu mesaiye başlıyor. Yaklaşık 100 adet küçükbaş hayvanı olan Gürgen, günde birkaç kez hayvanlarını kar üstünde otlatmak için yaz aylarında biçtiği otları kızağa yüklüyor ve 1,5 kilometre boyunca taşımasını yapıyor.

Günlük yaptığı işleri anlatan Gürgen; “Hayvancılıkla uğraşıyorum. Sabah saat 08.00 gibi kalkıp hayvanların otunu, yemini seriyoruz. Öğleye kadar dışarda kar üstünde otunu yiyor içeri almıyoruz. Sonra ot getirmeye gidiyoruz yaklaşık 1,5 kilometre ötede. Otlarını yiyorlar günlerimiz kış aylarında böyle geçiyor” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın