Milli Eğitim Bakanlığı'nca uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan öğrenciler için tedarik edilen tablet bilgisayarlardan bin 830 tanesi Bingöl'de dağıtılmaya başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ailelerin gelir durumuna, çocuk sayısına, çocukların başarı durumuna göre tabletlerin dağıtılmaya başlandığını söyledi.
Tabletlerin okul müdürlüklerini teslim edildiğini aktaran Güney, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim almak durumuyla karşı karşıya kalması gerçeğinden hareketle Bugün Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gönderilen tabletleri ilçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve okul müdürlerimize teslim edeceğiz. Şimdilik 1830 adet tablet elimize ulaşmış durumda. Bizde il olarak bir kısım tableti Valiliğimiz başta olmak üzere hayırsever kişi ve kurumlarımızdan tedarik etmiş durumdayız. O tabletlerimizde peyder pey alınıyor. Onları da teslim edeceğiz. Tabi gönül arzu eder bu sayı artsın. Milli eğitim bakanlığımız tarafından etap etap devamı sağlanmaya çalışılacak. Her il için belli bir kontenjan belirlenmiş durumda. Bizde yerelde bu süreci birebir takip ediyoruz. Bu dönem anlaşılıyor ki çocuklarımızı uzaktan eğitim ile uzaktan eğitim ile devam etmek zorunda kalacağız. İnşallah umut edelim ve gayret gösterelim kurallara uymak suretiyle ikinci dönem çocuklarımız okullarına kavuşsunlar. Ailelerin gelir durumuna, çocuk sayısına, çocukların başarı durumuna ve benzeri kriterlere istinaden bu tabletleri ulaştıracağız. İnşallah faydalı olur” dedi.
Gelen bu ilk tabletler lise ve ortaokullara dağıtıldı, ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizin adını bakanlığa bildirdik, bakanlık ailedeki öğrenci sayısı, ailenin gelir durumu vd kriterlere göre tabletleri dağıtıyor, öğretmen ve memur çocuklarına verildiği doğru değil, ve gelen tabletler gerçekten çok kaliteli, ve aylık 25 Gb internet yüklü kart ile beraber gönderilmiş, güzel bir hizmet, lütfen karalamayalım, ihtiyacı olmadığı halde aldığını bildiğiniz biri varsa lütfen ilgili okul idarecisine veya İl Milli Eğitim'e bildirin, bu güzel hizmeti lütfen gölgelemeyin
Tabletler sosyal devletin gereği olarak merkezi hükümet tarafından doğrudan ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor ancak ihtiyaç sahipleri belirlenirken bazı kurum yöneticilerinin ihmalkarlığı yüzünden bazı yoksul ailelerin mağdur olacağı anlaşılıyor
@Misafir Kullanıcı Öğretmenler ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen öğrencilerin adlarını bakanlığa bildirdiler, bakanlık daha fazla ihtiyacı önceleyerek dağıtıma başladı, devamı gelecektir
Ben 9 nüfusu olan bir aile ferdiyim bizde birşey görmedik kime verdiniz benim de iki öğrencim var ikiz üçüz bebeklerim var çalışmıyorum devamlı işim yok nerede hani sizin adaletiniz
@Misafir Kullanıcı İhtiyaç sahiplerine edildiği doğrudur da bu kriterlerin arasında öğrencinin kardeş sayısı ve başarısı da önemlidir.Tablet verilen öğrencilere bakıyorum ne başarı!!! Deli raporu olanlara mı veriyorlar çok saçmalamışlar tabletlerin asıl amacı ebadan canlı dersleri takip etmek değil mi? Böyle yapıp başarılı öğrencileri ne kadar da mağdur ediyorsunuz...
@Misafir Kullanıcı Hem yorumu yazan hem de yorumun altında kendince alay ettiğini sanan zat iddia attınız ortaya iddianızı ispatlamazsanız müfterisiniz yalancısınız ayrıştırıcısınız size sizin anladığınız dilden yorumlara bekliyoruz yalancı olmadığınızı ispat edeceksiniz
@Misafir Kullanıcı Bu doğru değil, ben öğretmenim, bakanlığa bildirdiğimiz öğrenciler için bakanlık ayrıca ihtiyaç değerlendirmesi yapıp doğrudan öğrenci adına tablet gönderdi ve okulumda tablet verilen öğrencilerin dersine giriyorum, gerçekten de hepsi ihtiyaç sahibi öğrenciler, memur veya öğretmen çocuğuna tablet verildiğini iddia edenler hangi bilgi veya belgeye dayanarak bunu söylüyorlar, varsa bir bilgi veya belgeleri lütfen paylaşsınlar, biz öğretmenleri de zengini gözetleyen vicdansız insanlar olarak görmekten vazgeçin artık, bu yaptığınız büyük bir iftira ve haksızlık
@Misafir Kullanıcı Zengin çocuklarına, Üniversite de öğretim görevlisi çocuklarına, bazı iş adamlarının çocuklarına vs.ancak yetti.gerçi eksik kaldı ama neyse idare eder.
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
03.09.2026
23:34
Okullar için alışverişte 'Bingöl' önerisi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mesut Kurtaran ve beraberindeki oda başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Görüşmede, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet alımlarında, mevzuat çerçevesinde yerel esnaf ve işletmelerin daha fazla değerlendirilmesi gündeme geldi.
03.09.2026
23:32
Beş şehir, tek turizm rotası
Bingöl, Elâzığ, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'nın turizm potansiyeli ortak bir vizyonla ele alındı. Bakan Ersoy, beş ilin birbirini tamamlayan bir turizm coğrafyası olarak değerlendirilerek ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılacağını söyledi. Bingöl'ün sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Bakan Ersoy, bölgedeki potansiyelin doğru şekilde ürünleştirilmesi ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın