KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Bingöl'de bin bebekten 17'si ölüyor

Türkiye İstatistik Kurumu, bebek ölümleriyle ilgili verileri açıkladı. Bingöl’de her bin canlı doğumundan 17,6’sı ölüyor. En fazla bebek ölümü ise Malatya’da 19,5.

Bingöl`de bin bebekten 17`si ölüyor
04 ŞUBAT 2014 SALI 02:22
0
1734
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dünyada saatte 15 bin Bebek dünyaya gelirken, 120 bebeğin hayatını kaybettiğini, Türkiye'de ise saatte 146 Bebek doğarken, 2 bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 2012 yılı verilerine göre kadınlar ortalama 2,08 çocuk doğuruyor. Kadınların ortalama doğurdukları çocuk sayısı illere göre incelendiğinde en yüksek değer 4,39 çocuk ile Şanlıurfa'da görülüyor. Şanlıurfa'yı 4,1 çocuk ile Şırnak, 4 çocuk ile Ağrı ve 3,8 çocuk ile Siirt izliyor. Kadınların ortalama doğurdukları çocuk sayısının en düşük olduğu il ise 1,43 çocuk ile Kırklareli. Kırklareli'ni 1,44 çocuk ile Eskişehir, 1,49 çocuk ile Edirne ve Bartın izliyor.

Öte yandan, açıklamada, Dünya Bankası verilerine göre, dünya genelinde saatte 15 bin Bebek dünyaya gelirken, 120 bebeğin hayatını kaybettiği ifade edildi.

EN YÜKSEK BEBEK ÖLÜMÜ MALATYA'DA GÖRÜLÜYOR

2012 yılı verilerine göre, Türkiye'de canlı doğan her bin bebekten yaklaşık 11,6'sı ölüyor. Bir yaşını doldurmadan ölen bebeklerin yüzde 65,9'u bir ayını doldurmadan ölüyor.

Bebek ölümleri il bazında incelendiğinde, en yüksek Bebek ölümü Malatya ilinde görülüyor. Malatya ilinde her bin canlı doğumundan 19,5'i ölüyor. Malatya ilini 18,1 ile Ağrı, 17,6 ile Bingöl ve Siirt izliyor. Bebek ölümlerinin en düşük olduğu il ise Kırklareli. Kırklareli ilinde her bin canlı doğumdan 6,1'i ölüyor. Kırklareli ilini 6,3 ile Bayburt, 7,1 ile Kırşehir, 7,5 ile Gümüşhane izliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın