KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl'de bir arama kurtarma ekibi daha kuruldu! Umut Kervanı

Kuruluşunun ardından akreditasyon almak için AFAD bünyesinde eğitimlere başlayan Bingöl Umut Kervanı Derneği Arama Kurtarma Ekibi, ilk olarak afetler anında yapılması gerekenler, araç gereç tanıma ve kullanma eğitimi aldı.

Bingöl`de bir arama kurtarma ekibi daha kuruldu! Umut Kervanı
14 ŞUBAT 2025 CUMA 15:25
9
3742
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Bingöl'de Arama Kurtarma ekibi de kurdu.

Akreditasyon almak için AFAD bünyesinde ilk eğitimlerini almaya başlayan Bingöl Umut Kervanı Derneği Arama Kurtarma Ekibi, ilk olarak olası bir depremde harekât kabiliyeti ve kurtarma çalışmalarına dair teorik bilgiler alan ve araç gereç tanıtımı konusunda bilgilendirilen Bingöl Umut Kervanı Derneği Arama Kurtarma Ekibine, uygulamalı çadır kurulumu ve Hesarek Kayak Merkezi'nde uygulamalı çığda yaralı kurtarma eğitimleri verildi.

“TOPLUMA FAYDALI BİR EKİP KURMAK İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Arama Kurtarma Ekibinden Fırat Karakoç, yardım faaliyetlerinin yanında olası afetlere karşı hazırlıklı bir ekip oluşturmak istediklerini kaydederek, Bingöl AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bingöl'ün deprem kuşağında olduğunu anımsatan Karakoç, eğitim sonunda akredite olarak çalışmalara hazır hale geleceklerini ifade ederek, şunları kaydetti;

“Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, derneğimiz bünyesinde kurduğumuz arama kurtarma ekibimiz ile Bingöl AFAD il müdürlüğü ile temasa geçerek olabilecek herhangi bir afette nasıl müdahale edileceğini, nasıl hareket edileceğini ve bu konuda insan ve diğer canlıların hayatını kurtarmak amacıyla eğitim almak için AFAD'a başvurduk. Eğitimlerimizi alıyor ve farklı bilgiler elde ediyoruz. Şüphesiz ki bu konu tüm canlıları ilgilendiren bir meseledir. Afetin musibetin ne zaman geleceği belli değildir. Bizler de sağlam bir eğitim alarak topluma faydalı bir ekip kurmak istiyoruz. Üyelerimiz bu konuda çok istekli ve bilinçli olarak hareket ediyor inşallah. AFAD bünyesindeki eğitimlerimizi tamamlayıp akredite olma yolunda gayret sarf edeceğiz. Umut Kervanı olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde de ekiplerimiz kuruldu, bazıları akredite oldu. Amacımız eşrefi mahlukat olan insanlığa hizmet etmektir. Umut Kervanı olarak insani yardımların yanı sıra hayat kurtaracak bilinçli bireyleri de bu hayırlı işin içine katmaktır. Bizler toplumun yarasını sarmakla beraber dertlerine ortak olmak ve sıkıntılarını en asgari seviyeye indirme gayreti içerisinde olacağız. Yaptığımız faaliyetler kapsamında arama kurtarma ile ilgili bir açığımızı gördük. En kısa sürede arama kurtarma ekibimiz ile daha hayırlı işleri beraber yapma gayreti içerisinde olacağız. Rabbimiz bu yolda gayret sarf eden tüm kardeşlerimizi muvaffak eylesin."

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın