Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 840 adet araca veya sürücüsüne idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, 1-31 Temmuz tarihleri arasında 11 bin 778 aracı denetledi. Bu denetimlerde ihlali ve eksikliği görülen toplam 840 araca veya sürücüye idari para cezası uygulandı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan duyuruda;
“2024 yılı 1-31 Temmuz arasında 5 bin 430 yük taşımacılığı yapan araç, 800 adet yolcu taşımacılığı yapan araç, 140 ticari taksi ve diğer araçların denetimi olmak üzere toplam 11 bin 778 araç denetlenmiş olup ihlali ve eksikliği görülen 49 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 26'ncı maddesi gereğince, 27 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 31'inci maddesi gereğince, 127 adet araca veya sürücüye K.T.K'nın 34'üncü maddesi gereğince, 64 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 47'inci maddesi gereğince, 146 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 51'inci maddesi gereğince, 29 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 91'inci maddesi gereğince, 147 araca veya sürücüye K.T.K.'nın 78'inci maddesi gereğince, 34 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 65'inci maddesi gereğince, 47 adet araca veya sürücüye K.T.K.'nın 36'ncı maddesi gereğince olmak üzere toplam 840 adet araca veya sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmıştır” denildi.
Ayrıca yolcu taşımacılığı yapan araçların denetiminde araç sürücülerine ve yolculara emniyet kemeri hakkında bilgilendirmeler yapıldığı belirtildi.
DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE HÜKÜMETİN GÖZÜ VATANDAŞIN CEBİNDE OLSUN SABAH 7 DE RADAR MI OLUR OLSUN ANCAK AYNI DENETLEME TRAFİK SIKIŞIKLI OLAN BÖLGELERDE DE OLSUN İHTİYAÇ OLAN HİÇ BİR YERDE POLİSİMİZ YOK KAVGADA KAZADA HİÇ BİR YERDE YOK SADECE CANI İSTEYİNCE SAHAYA ÇIKAR YOKSA ARAKİ BULASIN
Sormak isterim: Gerçekten bu ceza haberlerinin amacı nedir? Bilgilendirme mi? Sindirme mi? İçişlerine Bakanı'na mesaj göndermek mi? Bir marifetin ifadesi mi? Bingöl halkını cahil olduğunu mu ıskalama amacına mı matuftur? Ben bir vatandaş olarak bu tür haberlerden nasıl bir anlam çıkarmalıyım? El birliğiyle önce otopark sorunun halletmek gerekmez mi? Yoksa çözümsüzlük ve çaresizlikten nemalanmak mı daha tatlı geliyor? 1. Bingöl ile diğer iller arasında karşılaştırmalı bir
Beşyola kontrol noktası şarttır. Park yasağı faydası olsada yetmez.abartı eksözle gürültü çıkaran hız limitini zorlayan soytarıları tümsek kasisler durdaramıyor siz dörtyol dan çıkıp burdada sizler güvenliği sağlayabilrmisiniz .hem temizlik hem gayrisafi milli hasılaya kaykı sunulamazmısınız.
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın