KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bingöl'de bir ilk olacak

2013 yılında pilot olarak 4 ilde uygulanmaya başlayan ‘öğrenme şenlikleri’ Bingöl’de ilk kez düzenlenecek.

Bingöl`de bir ilk olacak
10 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA 01:06
0
2359
0
AA aa

Valilikten yapılan açıklamada, Bingöl'de ilk kez Bingöl Valiliği bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde birçok kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Hükümet Konağı bahçesinde öğrenme şenliklerinin düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, “Öğrenme Şenliği, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Öğrenme Şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli,  yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır.  Öğrenme Şenliklerini bir pazarlama kampanyası gibi de algılayabiliriz. Amacımız kişilerin yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının özendirilmesi, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğu ile ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturmaktır” denildi.

Hızla değişen toplumlarda; hayat boyu öğrenme, sosyal içerme ve işgücü piyasasına dâhil olabilmenin çok önemli olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Günümüzde Temel becerilere sahip olmak ve okuryazar olmak, iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. Günümüzün esnek ve güvencesiz işgücü piyasasında ‘istihdam edilebilir' konumda kalabilmek için eğitim ve öğretime sürekli ihtiyaç vardır. Bireylerin sadece ülkesindeki değil, dünyadaki toplumsal gelişmelere ve değişime uyum sağlamalarına yardımcı olmak, ekonomik ve sosyal yaşama aktif katılımlarını kolaylaştırmak, yaşamlarını daha etkin bir biçimde düzene koyma ve denetleme yeteneklerini geliştirmek ve sosyal açıdan dışlanmalarını engellemek için Hayat Boyu Öğrenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Öğrenme Şenlikleri, öğrenme profilini ve hayat boyu öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen faaliyetlerdir.”

“İLİMİZİN ENTELEKTÜEL SEVİYESİNİ YÜKSELTECEK”

Öğrenme şenliklerinin Bingöl'de düzenlenmesinin kentin entelektüel seviyesini yükselteceği ve çeşitli gruplar nezdinde cazibe merkezi haline getireceği vurgulanan açıklamada, “Öğrenme Şenliğinin de katkısıyla bilim ve sanat kuruluşları ilimizi tercih edecek, ilimizin sunacağı zengin kültür ortamı kaliteli işgücü açısından ilimizin ‘yaşanılabilir' olmasını sağlayacaktır. Bilgi, deneyim, kişisel deneme, oyunlar ve yaparak öğrenme şeklinde yoğun bir öğrenme ortamı hazırlamamızı sağlayacaktır. Ayrıca ortak çalışma kültürümüzü teşvik edecek Öğrenme Şenlikleri, ilimizdeki tüm kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve firmalar arasında işbirliği ve koordinasyonu da artıracaktır. İlimizde düzenlenecek öğrenme şenliklerinde başta Halk Eğitim Merkezlerimizin bünyesinde açılan kurslarda yapılan ürün ve faaliyetlerimizin, okullarımızın, hem de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları faaliyetlerin tanıtımını amaçlamaktayız. Ülkemizde 2013 yılında pilot olarak 4 ilde uygulanmaya başlayan öğrenme şenlikleri ilimizde ilk defa 13 Mayıs Cumartesi günü Valiliğimiz bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde birçok kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Hükümet Konağı Bahçesinde düzenlenecektir. İlimizin tanıtımına ciddi katkılar sunacağını umduğumuz ve ilimizde ilk defa düzenlenecek olan Öğrenme Şenliklerine tüm halkımız davetlidir” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın