KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl'de birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarından 3 milyondan fazla kişi yararlandı

Bingöl'de 2024 yılında birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarından toplam 3 milyon 94 bin 654 kişi hizmet aldı.

Bingöl`de birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarından 3 milyondan fazla kişi yararlandı
05 OCAK 2025 PAZAR 01:48
2
2509
4
AA aa

Bingöl'de 2024 yılında, koruyan, üreten ve geliştiren sağlık modeli çerçevesinde kentte sağlık hizmetlerine yönelik önemli veriler açıklandı. Sağlıklı Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen ve yapılan yatırımlarla sağlık hizmetleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. 2024 yılı boyunca birinci basamak sağlık kuruluşlarına toplam 1 milyon 508 bin 120 kişi başvuruda bulundu. İkinci basamak sağlık kuruluşlarında toplam muayene başvuru sayısı 1 milyon 586 bin 534 olurken acil servise yapılan başvuru sayısı ise 526 bin 475 olarak kaydedildi. Acil durumlarda 112 acil servis ile taşınan vaka sayısı da dikkat çekici bir şekilde 30 bin 981 olarak belirlendi.

Tatlı: “Yeni yatırımlarla sağlık hizmeti kalitemiz güçlenecek

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı yaptığı açıklamada, "2024 yılında birinci basamak sağlık kuruluşlarımıza yapılan başvuruların 1,5 milyonu aşması, toplumumuzun bu hizmetlere olan ilgisini ve güvenini göstermektedir. Bu durum, koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, ikinci basamak sağlık kuruluşlarına yapılan acil başvuruları da rekor düzeyde. Acil servise yapılan başvuruların 526 binin üzerinde olması, acil sağlık hizmetlerinin etkinliğini ve hızlı müdahale gerektiren durumların yönetimindeki başarımızı göstermektedir. 2024 yılı itibarıyla ikinci basamak sağlık kuruluşlarımızda toplam muayene başvuru sayımız 1 milyon 586 bin 534 olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlar, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişim konusundaki farkındalığını ve güvenini yansıtmaktadır. Sağlık sistemimizin etkinliği ve kalitesi, ilerleyen zamanlarda yeni yatırımlarla birlikte artarak daha da çok güçlenecektir" dedi.

Sağlık hizmetlerinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda yatırımlarının devam edeceğini, verilen hizmetlerin yatırım programına alınan ve yapımı tamamlanması beklenen sağlık tesisleri ile birlikte daha da güçleneceğini belirten Tatlı, koruyan, üreten ve geliştiren sağlık modeli ile birlikte sağlığın korunması ve geliştirilmesi için atılan adımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112950)
06 Ocak 2025 Pazartesi 08:29
Hocam Emeklerinize sağlık da. Bu Diş Doktorlarının açgözlülüklerini bir tarafa bırakıp insanı insan yerine koyup tedavilerini adam gibi yapsalar iyi olmaz mı. Küçük bir dolgu için gidiyorum daha ikinci şikayeti söylemeden ikinci bir randevu al diyorlar. Sırf daha fazla döner sermaye nasıl alırımın hesabını yapıyorlar. İki kulağım iki gözümden tedavi yapmak için iki defa randevu almak mı gerekiyor. Şikayetim dişlerimdeyse tedavimi yap gideyim. Konuya el atın yoksa CİMER'e kadar bu konu gider. Diş tedavisi konusunda bir nevi yenidoğan çetesinin Bingöl �
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112948)
05 Ocak 2025 Pazar 23:21
Hangi yüzle çıkıp demeç veriyorsun Bingöl de sağlık hizmeti mi var şovmen müdür
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112944)
05 Ocak 2025 Pazar 21:11
Hastane demek için yüzlerce şahit lazım ciddiye göz endoklorin aylardır yok sayılır randevu alamıyorsun olan branşlarda doktorlar sadece sayıyı doldurmak için giriş yapıp gecistiriyorlar hastaneye gelen daha çok hasta oluyor ilgi tedavi teşhis yok ve siz övünerek bu kadar hasta gelmiş diyorsunuz hocam Allah aşkına bu millette eziyet ettirmeyin bi çevre illerdeki hastanelerdeki hocalara bi bakın onlarda insan ama gidenide insan olarak görüyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112939)
05 Ocak 2025 Pazar 11:43
nerde cildiye - nerde göz doktoru 6 ay vatandaş randevu bulamıyor . doktorlar hasta içeri girince yüzüne bakmıyorlar dövmekten beter ediyorlar. bide diyorlar maaşlarımız az .
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın