KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Bingöl'de çekirge istilası!

Yollar, kaldırımlar, işyeri camekanları çekirgelerle kaplandı. Kimi esnaf çekirgeleri süpürmekle çare ararken, kimisi de suyla müdahalede bulundu. Asıl korkulan ise tarım arazileri…

Bingöl`de çekirge istilası!
17 EKİM 2023 SALI 15:06
28
2419
3
AA aa

Hava sıcaklığının düştüğü, sağanak etkisinin görüldüğü Bingöl'de vatandaşlar, güne çekirge istilasıyla başladılar. Bingöl merkezdeki birçok caddede yoğun olarak görülen çekirgelerin nereden, nasıl geldiğine dair bir bilgi ya da fikir yok ancak kaldırımların, yolların ve işyeri camekanlarının çekirgelerle kaplanması tedirginlik yarattı. Kimi esnaf çekirgeleri süpürmekle çare ararken, kimisi de suyla müdahalede bulundu.

Meteoroloji'nin toz taşınımı uyarısı yaptığı Bingöl'de görülen çekirgelerin bu taşınımla gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, yapılan araştırmalarda çekirge istilalarının genellikle iklim değişikliğinden kaynaklandığı görülüyor.

Son hasat dönemine denk gelen çekirge istilasının tarım arazilerinde hasara yol açmasından endişe edilirken, istilaya karşı nasıl tedbir geliştirileceğine dair bir bilgi ya da fikir bulunmuyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104408)
18 Ekim 2023 Çarşamba 14:13
İsrael'e karşı sokakta gösteri yaparsanız Rab da size çekirge belası göderir Rabbin halkına iyilik yapan iyilik bulur kötülük yapan kötülük bulur Tevrat'ta İsrailoğulları Rabbin halkıdır Amin Bir Baba çocuğunu nasıl unutamazsa Rab de halkını unutamaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104479)
20 Ekim 2023 Cuma 06:31
@Misafir Kullanıcı Bingöl'de ne kadar çok israil sevdalısı varmış.. bu yorumu yazan kişi muhtemelen ya israil askeri bir Yahudidir ya da Amerika sevdalısı bir Hristiyandır ama her iki durumda ..... yoksunu bir zalim ..... Altında ise bu yorumu beğenen 14 kişi var bu 14 kişi her kimse israil sevdalısı oldukları açık ve nettir
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın