KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Aralık 2025 Pazar
°C

Bingöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu! Gösteriler büyüledi!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bingöl'de coşkuyla kutlandı. Şehir Stadyumundaki gösteriler renkli görüntülere sahne olurken, öğrencilerin ve askeri personellerin performansları büyük alkış topladı

Bingöl`de Cumhuriyet Bayramı coşkusu! Gösteriler büyüledi!
29 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 16:23
8
1277
3
AA aa

Cumhuriyet'in ilanının 102. Yıl dönümü, Bingöl'de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen kutlama törenine Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törende konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Meclisimizin kıymetli üyelerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Aziz milletimizin ve siz Bingöllü hemşehrilerimizin, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

“Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye Devleti'nin hükümet şekli cumhuriyettir' ifadeleriyle ilan edilmiştir” diyen Vali Usta, şunlar kaydetti.

“Rizeli bir kaptanın oğlu Cumhurbaşkanı, Bingöllü bir babanın evladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Antalyalı bir babanın oğlu vali, Elazığlı bir kamu görevlisinin oğlu hâkim, bir çiftçinin oğlu doktor, bir çiftin çocuğu dişçi, mühendis, öğretmen olabiliyorsa, bunlar Cumhuriyet'in faziletleri, hayatımıza kattığı güzelliklerdir.”

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kutlamalar kapsamında öğrencilerin bayraklı bisiklet geçişi, spor, oratoryo ve halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Vali Usta, Garnizon Komutanı Dener ve Belediye Başkanı Arıkan'ın elinden aldı.

Jandarma gösterileri ve eğitimli köpek timlerinin performansı izleyenlerden yoğun alkış aldı.

Tören, öğrencilerin bayraklı yürüyüşü, ardından Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekât Timleri ve araç kortejinin geçişiyle sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116594)
30 Ekim 2025 Perşembe 16:26
Yanılıyorsunuz.
Antalyalı bir babanın oğlu vali, Elazığlı bir kamu görevlisinin oğlu hâkim, bir çiftçinin oğlu doktor, bir çiftin çocuğu dişçi, mühendis, öğretmen olabiliyorsa, bunlar Cumhuriyet'in faziletlerinden ziyade tanrının sizlere torpili sayesindedir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116583)
29 Ekim 2025 Çarşamba 19:51
Atatürk'ün millete bıraktığı en büyük miras cumhuriyet.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116582)
29 Ekim 2025 Çarşamba 18:44
Dünya da başka bir millet yokki Devleti'nin yıkılışını kutlasın.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın