KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'de diyabet günü etkinliği

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce diyabete dikkat çekmek amacıyla vatandaşların kan şekeri ölçüldü.

Bingöl`de diyabet günü etkinliği
14 KASIM 2013 PERŞEMBE 22:19
0
2019
0
AA aa

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bingöl Devlet Hastanesi'nin işbirliğiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinlikte sağlık görevlileri vatandaşların kan şekeri ile kilo ve boylarını ölçtü.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşların yakasına diyabetin sembolü olan mavi kurdele takıldı.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Soyiler, her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşların diyabet ve obeziteye dikkatini çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Diyabetin pankreasın yeteri kadar veya hiç insülin salgılamaması sonucu ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olduğunu ifade eden Soyiler: “Küresel bir halk sağlığı sorunu olarak diyabet hastalığının görülme oranının azalması, farkındalık ve tedavi kalitesinin artırılması amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte vatandaşların kan şekerini, kilosunu ve boyunu ölçüyoruz. Yapılan ölçümlerde değerleri yüksek çıkan vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz" dedi.

‘Diyabet tedavisinde öncelikle diyabetlinin eğitimi kadar edinilen bilgilerin günlük yaşama uygulanması ve sürekliliği de önemlidir' diyen Soyiler, diyabetin tedavisinde beslenmenin dengeli ve doğru yapılması ile sürekli ve düzenli egzersizin temel olduğunu belirtti.

Alışkanlıkların değiştirilmesinin tedavinin başarısı için önemli olduğunu vurgulayan Soyiler: “Diyet ve egzersizle kontrol altına alınmayan hastalarda diyabet ilaçları ile hastalık kontrol edilmeye çalışılır. Gerektiğinde insülin tedavisine geçilir. Diyabet belirtileri görülen vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli tedaviye başlamaları yaşam kalitesine önemli katkı sağlar. Görülüyor ki diyabet ülkemizde de ciddi bir sağlık problemidir" diye konuştu.

Dünya Diyabet Günü etkinliğine İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Akif Güler, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetleri Başkanı Nedim Hant ve Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Heybet Semur katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın