KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de Doğal Afet Çalışma Gurubu kuruluyor

Bingöl'deki tüm arama kurtarma ekipleri Kent Konseyi öncülüğünde bir araya geldi. Konsey Başkanı Açıkbaş, 'Doğal Afet Çalışma Gurubu'nun kurulması kararı alındığını belirtti.

Bingöl`de Doğal Afet Çalışma Gurubu kuruluyor
08 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE 15:37
0
1776
1
AA aa

Deprem konusunda çeşitli toplantı ve raporlar üzerine çalışmalarını sürdüren Bingöl Kent Konseyi, ildeki arama kurtarma ekipleri liderleriyle bir araya geldi.

Bingöl Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, UMKE, Milli Eğitim, İHH, Akut Bingöl, Sar, Cekut, Zazak ve Kuzey Yüzü Dağcılık arama kurtarma ekip liderlerinin katıldığı toplantıda, arama kurtarma ekiplerinin mevcut durumları ve ihtiyaçları masaya yatırıldı.

TÜM EKİPLER BU GRUPTA YER ALACAK

Toplantı sonunda değerlendirmelerini paylaşan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, yapılan istişareler neticesinde ildeki tüm arama kurtarma ekiplerinin, Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde kurulacak ‘Doğal Afet Çalışma Gurubu'na katılım kararı alındığını belirtti.

Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çeken ve uzmanların son dönemlerdeki sıkı uyarılarına değinen Açıkbaş, olası doğal afetlere karşı koordineli ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayıp, gönüllülük esasına göre kurulan bu yapıların kıymetli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

KAMU-STK İŞ BİRLİĞİ ve EKİPMAN DESTEĞİ VURGUSU

Oluşturulacak ‘Doğal Afet Çalışma Gurubu'nun güçlenmesinin, olası afetlerde önemli bir destek sağlayacağını dile getiren Açıkbaş, kamu ve sivil toplum iş birliği sayesinde bu yapının çok daha güçleneceği ve verimliliğinin arttırılacağını kaydederek şunları söyledi;

“Sağlam temeller üzerine inşa edilecek bir iş birliği gerek eğitim süreçlerinin devamlılığı gerek afet öncesi, sırası ve sonrası için koordinasyonun sağlanması açısından son derece önemlidir. Bu yapılanma bünyesinde ekiplerimizin ekipman eksiklerinin giderilmesi, gönüllü sayısının arttırılması ve bunların iyi bir eğitimden geçirilmesi, karşı karşıya olduğumuz deprem gerçeği nedeniyle elzemdir. Ertelenecek her adım, ansızın yakalanacağımız afetler karşısında ciddi kayıplar demektir. Bu nedenle sorumluluk sahibi her makam ve bireyin, bu alanda üzerine düşeni ötelemeden, ertelemeden yerine getirmesi memleketimiz yararına olacaktır.”

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMA GURUBU' DA KURULUYOR

Afet konusunda Kent Konseyi olarak attıkları bir diğer adımın da ‘Kentsel Dönüşüm Çalışma Gurubu' olduğunu dile getiren Başkan Açıkbaş, bu alanda da çalışmaların devam ettiğini, teknik ekiplerin tek çatı altında şehrin geleceğini planlaması için bir araya gelmesi için çabalarını kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

Açıkbaş, birçok alanda oluşturulacak çalışma grupları sayesinde uzman isimlerin bir araya getirilmesi, sorunların tespiti, çözüm önerileri ve gelecek öngörülerinin yer alacağı raporların hazırlanarak kamu ve sivil toplum alanındaki tüm bileşenlerle paylaşılması için de çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Çalışmalara katılan ekiplere teşekkür eden Açıkbaş, fikir ve proje konusunda önerilere açık olduklarını, alanında uzman isimleri davet beklemeksizin şehrin yarınlarına katkı sunmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111055)
10 Ağustos 2024 Cumartesi 09:44
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bu toplantıda neden yok çünkü her tür ve büyüklükteki afet veya acil durumu koordine etmek ve gerekli işbirliğini sağlamak görevi mevzuat ile sabit olacak şekilde AFAD'ın sorumluluğuna bırakılmıştır. Gönüllü ekipler dahil olmak üzere enkazda çalışma yani arama kurtarma yapma yine AFAD'ın kontrol ve koordinesinde gerçekleşmelidir çünkü hangi enkazda hangi ekibin çalışacağı AFAD kontrol ve sorumluluk alanındadır.
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın