KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Bingöl'de 'domuz gribi' endişesi

Bingöl’de hastaneye başvuran hamile kadın, domuz gribi şüphesiyle müşahede altına alındı.

Bingöl`de `domuz gribi` endişesi
22 MART 2015 PAZAR 22:41
0
2994
0
AA aa

Alınan bilgiye göre, Bingöl'ün Solhan ilçesinde ikamet eden Gurbet Ç. (35) gribal enfeksiyon ve yüksek ateş şikayetiyle Bingöl Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuruda bulundu.

Hamile olduğu belirlenen Gurbet Ç.'den alınan numune sonucunda, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün pozitif çıktığını öğrenildi.

Yaklaşık 5 gündür hastanede müşahede altında tutulan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Gurtbet Ç.'den alınan numunelerin kesin sonuç için Ankara'ya gönderildiği kaydedildi.

“OLAĞANÜSTÜ BİR PANİĞE GEREK YOK”

Geçtiğimiz günlerde domuz gribine yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribiyle ilgili yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi aldıklarını ifade ederek: “Bunlardan 360'ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8'e tekâmül ediyor. Bunlardan 300'den fazla grip virüsü etkini var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok” dedi.

Son 10-15 gündür yoğunluk yaşandığını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söylemişti: “ H1-N1 virüsünden ölüm vakaları oldu. Ama ölüm sonuçları sadece bununla ilgili değil. Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve bir kısmında diğer kronik hastalıklardan gelen ölümler var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşımızdan hijyen ortamı istiyoruz. Öksürükte ağızlarını kapatarak, kalabalık ortamlarda temiz havayı sağlamak, birde gribal durumlunda istirahat, sulu gıda gibi tedbirleri arttırmamız gerekiyor. Her türlü dinamik tedbiri alıyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın