KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Bingöl'de eğitim seferberliği

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, yürütülen 'Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik' (EFOR) Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bingöl`de eğitim seferberliği
03 ARALIK 2021 CUMA 14:24
2
1568
3
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, yürütülen “Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik” (EFOR) Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güney yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere yaklaşık iki yıldan bu yana etkisini sürdüren pandemi nedeniyle, tüm dünyada özellikle eğitim alanında tahrip gücü yüksek etkiler ortaya koymuştur. İki yıl boyunca okulların kapalı kalması nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimden çeşitli nedenlerden dolayı, yeterince verim alınamamış, yüz yüze eğitimden doğan boşluk doldurulamamıştır. Okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ilimizde de pandemi sürecinin etkilerinin araştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Arge Birimi tarafından bir çalışma yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda, öğrencilerin okul ortamına yeniden adapte olma konusunda zorluk çektikleri, psikolojik ve sosyal alanda ciddi bir desteğe ihtiyaç duydukları, özellikle akademik başarı anlamında uzaktan eğitim sürecinin etkisiz kaldığı belirlenmiştir. Bu kapsamda Sayın Valimiz Kadir Ekinci'nin talimatlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okul müdürleri, öğretmenler, veliler, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunulmuş, yapılan paydaş analizleri sonucunda Arge Birimi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla akademik başarının artırılması amacıyla “Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik” (EFOR) projesi geliştirilmiştir. Bütçesinin Bingöl Valiliği tarafından karşılandığı üç yıl sürecek olan proje kapsamında ilimizde bulunan 94 ortaokul ve 45 lisede öğrenim gören öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yürütülecektir.  2021 – 2022 eğitim öğretim yılında 7-8-11 ve 12. Sınıflarda öğrenim gören 16269 öğrenciye toplamda 27 tane ölçme ve değerlendirme sınavı uygulanacak ve  Uygulanan sınavlar sonucunda proje ekibi tarafından okul ziyaretleri gerçekleştirilecek, öğretmenlerle toplantılar yapılarak, akademik başarının arttırılmasına yönelik rehberlik çalışmaları yürütülecektir. ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, Arge Birimi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü çalışanları olmak üzere toplamda 54 kişiden oluşan bir proje ekibi kuruldu.  Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik ilk ölçme ve değerlendirme sınavı uygulanmıştır. Oluşturulan proje ekibi tarafından il merkezi ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak saha çalışmaları gerçekleştirildi. 13 gün süren okul ziyaretlerinde yaklaşık 1500 öğretmenimizle bir araya gelinerek, her bir öğrencinin sınav sonuçları ve yapılacak olan rehberlik çalışmaları konusunda istişare edildi.  Projenin en önemli ayaklarından birini oluşturan öğrenci koçluğu sistemi çerçevesinde, her öğrenci bir öğretmenle eşleştirilerek, öğrencilere bir sonraki ölçme ve değerlendirme uygulama sınavı için hedef koymaları sağlanmış, bununla beraber öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin de gelişmesi amacıyla yıl boyunca sürecek çeşitli etkinlikler planlanmıştır” şeklindeki açıklamalara yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87552)
06 Aralık 2021 Pazartesi 08:49
Efor da deparda atsanız. Eğitimci kendini düzeltmediği müddetçe eğitim bir yere varmaz. Bina var teçhizat var para konusunda devletimiz sağ olsun zam üstüne zam yapıyor. ama eğitim sıfırın altında Türkiye geneli eğitim konusunda kaçıncıyız. Siz öğretmenlere soruyorum bu soruyu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87540)
04 Aralık 2021 Cumartesi 17:12
Eğitimin pandemi öncesinde ayaklar altında olduğu dönem için bir şeyler söyleyin. Yok efor muş boş işlerle uğraşılıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87531)
03 Aralık 2021 Cuma 15:28
yap boz tahtası olmuş
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın