Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, ülke genelinde 2021 yılı ekim ayında bir önceki aya göre %2,39, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,09 artış gerçekleşti.
Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli bölgesinde ise, ekim ayında bir önceki aya göre %3,25, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,18 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,70 artış gerçekleşti.
Yıllık bazda en yüksek artış, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli bölgesinde yaşanırken, en düşük artış ise yüzde 18,26 ile Ankara ve yüzde 18,56 ile İstanbul'da yaşandı. Bingöl, geçtiğimiz ay da fiyat artışının en yüksek olduğu illerden olmuştu.
bingöl esnafının kendi uyguladığı çok aşırı fahiş fiatların olduğu görünüyor Elazığ ta ekmek 2.50 tl Bingöl de 3.50 tl nasıl olduysa 3.00 tl oldu bu ne demek yani Bingöl de demekki yetkili kurumlar görevini yapmıyor Bingöl de herşey başını almış yürümüş bölgenin en pahalı ili Bingöl'dür birde gidin çevre illere bakın önemli bi konu var bingöl belediyesi niye şehir içi toplu taşıma araçlarını neden devreye koymuyor şehir de nufus arttı artık özel halk otobüsleri yeterli gelmiyor halkı koyun gibi taşıyorlar Türkiye,nin her yerinde Belediye ötobüsü var tek Bingölde yok çok tuhaf.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın