KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

'Bingöl'de güzel işler oluyor'

Bingöl, Tarım ve orman bakanlığı tarafından 73 puanla 1.derecede sınıflandırıldı. Gelişmeyi 'Bingöl'de güzel işler oluyor' diyerek duyuran Vali Usta, 'İlave yapılacak Hayvancılık Desteklemeleri üreticilerimize, yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olsun' dedi.

12 AĞUSTOS 2024 PAZARTESİ 22:06
6
3297
0
AA aa

28 Kasım 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik ile tarımsal amaçlı örgütlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde derecelendirilmesi esasları kapsamında ülke genelindeki üretici ve yetiştirici birlikleri sınıflandırıldı.

Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik'e göre, 60 ve üzeri puan alan tarımsal örgütler, “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanıyor. Sınıflandırma kapsamda, 10 Bin 875 tarımsal örgütten 103 tarımsal örgüt 1.Derece Tarımsal Örgüt Belgesi almaya hak kazandı.

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 73 puan alarak 1. Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi'ne hak kazandılar. Bu belgeyi alan örgütler, tarımsal desteklemelerde ayrıcalık, faiz indirimi, organizasyonlara davet ve karar alma süreçlerine katılım gibi önemli avantajlardan faydalanabilecekler.

Bingöl'deki bu başarı, tarımsal üretimde kalite ve verimliliğin artırılması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu derecelendirme, yerel tarımsal örgütlerin daha etkin çalışmasını ve desteklerden daha fazla yararlanmasını sağlayacak.

VALİ USTA TEBRİK ETTİ

Gelişmeyi “Bingöl'de güzel işler oluyor' diyerek duyuran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, X hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Bingöl'de güzel işler oluyor. Bingöl Üretici Birliklerimizden gurur veren Başarı! Türkiye genelindeki 10.875 tarımsal örgütten 103 tarımsal örgüt 1.Derece Tarımsal Örgüt Belgesi almaya hak kazandı. İlimizdeki 3 örgütün tamamı ise yüzde 100 başarı göstererek 103 örgütün bulunduğu listede yer aldı. Damızlık Sığır, Koyun- Keçi Yetiştiriciler ile Arıcılar Birliği Başkan ve üyeleri ile Tarım ve Orman İl Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İlave yapılacak Hayvancılık Desteklemeleri üreticilerimize, yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın