KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de hak sahiplerine TOKİ şoku! Nur topu gibi borçları oldu!

Ev sahibi olmayı beklerken milyonluk borçlarla karşılaşan vatandaşa zulmedildiğini, TOKİ'nin asli amacından saptırılıp siyasi çıkar aracı haline getirildiğini belirten DEVA Partisi İl Başkanı Nihat Baraç; 'Bu durum artık masum bir hata değil, sistematik bir sömürü haline gelmiştir' dedi.

Bingöl`de hak sahiplerine TOKİ şoku! Nur topu gibi borçları oldu!
06 EKİM 2025 PAZARTESİ 13:57
5
3475
3
AA aa

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nca Bingöl merkez Kültür Mahallesi sınırlarında inşa edilen 1.172 konut ve 196 işyeri inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi sonrası teslim edilen evlerle ilgili hak sahiplerine yeni bir şok yaşatıldı.

TOKİ tarafından 2020 yılında yapılan sözleşmelerde, konutların ve arsaların büyüklüğüne göre, günün şartlarında hak sahiplerine borçlar çıkarıldı. O dönemde tahsilatı kabul etmeyen Bakanlık, 2025 yılının son çeyreğinde geldiğinde fiyat güncellemesi yaparak hak sahiplerine yeni borçlar çıkardı.

MAĞDURİYET DERİNLEŞİYOR

İlk aşamada 30 bin lira alacağı bulunan hak sahiplerine 639 bin lirayı bulan borç çıkarıldığı, kimi vatandaşlara ise 1 milyon TL'nin üzerinde borç tahakkuk ettirildiği belirtildi.

Yaklaşık bin konut sahibinin mağdur edildiği olay, kent genelinde büyük tepkiye yol açtı. Vatandaşlar, “Biz borç değil ev sahibi olacaktık, şimdi haksız yere borçlandırıldık” sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

NİHAT BARAÇ: HALK SÖMÜRÜLÜYOR

TOKİ projelerinde yaşanan bu gelişmelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Deva Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kura sisteminin işletilmediğini, konutların açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıldığını, bunun da sosyal konut anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti.

Baraç;

“Bingöl'de dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız diye başlayan süreç, tam anlamıyla bir rant düzenine dönüştürülmüş durumda. 2,5 milyonluk daireler 6 milyona satılmış, en değerli arsalar düşük bedellerle el değiştirmiş, bugün ise borcu olmayan vatandaş borçlandırılmış. Bu durum artık masum bir hata değil, sistematik bir sömürü haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Mağdur edilen vatandaşların yanında olacaklarını belirterek, konunun yargıya taşınması için hukuki destek vereceklerini açıklayan Baraç;

“Kimse vatandaşı susturamayacak. Kimsenin emeği, alın teri, hayali birkaç imza oyunuyla yok edilemez. Bu süreçte hem idari hem de adli mercilere başvurular yapılacak. Deva Partisi olarak bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

“ŞEFFAFLIK YERİNE YANDAŞ DÜZENİ KURULDU”

Deva Partisi Bingöl İl Başkanı, TOKİ'nin asli amacından saptırıldığını ve siyasi çıkar aracı haline getirildiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Vatandaşa hizmet için kurulan sistem, bir avuç kişiye rant sağlamak için kullanılıyor. Şeffaflık yerini yandaş düzenine bırakmış durumda. Bingöl halkı sahipsiz değildir, bu şehir kimsenin kişisel kazanç alanı olamaz.”

BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bingöl'de TOKİ projeleri üzerinden yaşanan mağduriyet, kentte büyük yankı uyandırdı. Vatandaşların tepkileri büyürken, Nihat Baraç, Deva Partisi İl Başkanlığı'nın sürecin hukuki ve toplumsal boyutuyla takipçisi olacağını açıkladı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116342)
08 Ekim 2025 Çarşamba 09:29
Toki halkıdır ben 2010 yılında tokiye borcumu öderken 38 bin euro bozdum ödedim oysa insanlar borçlarını ödemediler o zaman 38 bin euro 42 bin tl yapıyordu şimd, çımış birileri mağdurum diyor siyaset yapıyor peki bana yazık değilmiydi o kadar parayı ödedim devlet ozamanın borcu üzerinden hak sahibinden ücret alırsa yanlış yapar herkes borcunu ödemeli hemde bu güngü fiyattan ödemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116329)
07 Ekim 2025 Salı 08:27
Şey ahmet tokilerinide bari gündeme getirin 4 aydır çevre düzenlemesi bitmedimi ne rezil bi memlekette yaşıyoryuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116315)
06 Ekim 2025 Pazartesi 15:13
yaparsa akp yapar
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
06.01.2026
16:03
Meteoroloji`den Bingöl uyarısı! Kar geri geliyor
Meteoroloji'den Bingöl uyarısı! Kar geri geliyor
Cuma itibariyle kar etkisine gireceği belirtilen Bingöl için çığ uyarısı da yapıldı.
06.01.2026
15:34
15 yaş altına sosyal medya yasağı: Ay sonu Meclis`te
15 yaş altına sosyal medya yasağı: Ay sonu Meclis'te
Sosyal ağ sağlayıcılarına 15 yaşından küçük çocuklara hesap açmama yükümlülüğü getirilmesini ve etkili filtreleme sistemleri kurulmasını öngören yasal düzenleme taslağı, ay sonunda TBMM'nin ilgili komisyonuna sunulacak.
05.01.2026
17:05
AK Gençlik`ten Üniversite Öğrencilerine Çorba İkramı
AK Gençlik'ten Üniversite Öğrencilerine Çorba İkramı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, bu çalışmanın üç yıldır düzenli olarak sürdürüldüğünü belirterek, final haftalarının öğrenciler açısından yoğun geçtiğini ve bu süreçte gençlerin yanında olmayı amaçladıklarını söyledi.
05.01.2026
16:40
Bingöl`de buz sarkıtlarına müdahale
Bingöl'de buz sarkıtlarına müdahale
Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve don olaylarının ardından şehir merkezinde bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarına, Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince müdahale ediliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın